Hvad er så årsagen til eksem i huden?

Jeg så dine (i øvrigt rigtig gode) videoer på din hjemmeside og hørte dig sige, at hvis man f.eks. har eksem, er det ikke huden, der er syg.

Kan du informere mig om, hvad der kan være årsag?

Jeg har eksem under fødderne, som jeg fik, da jeg gik i menopause.

Tak for et dejligt blad og en meget fin og lærerig brevkasse.

Mette

 


 

Tak, fordi du har set videoerne og synes, de var oplysende.

Selvfølgelig kan huden godt blive angrebet af svamp eller få infektion i en rift eller lignende, og så er det selvfølgelig en anden snak end eksem, hvor man tydeligvis mærker, det kommer indefra.

Er eksemen varmt, tørt, rødt, kløende vil det ofte ses som et overskud af varme, der ”koger” huden. Man bruger ofte at diagnosticere efter, hvilket område eksemen er på. F.eks. har mange børn astma-eksem, som ofte sidder på den fine hud på armene og her sidder lungemeridianen, så det giver jo mening.

I dit tilfælde har du eksem under fødderne, her er nyremeridianen, som typisk er i underskud af yin, når vi rammer overgangsalderen. (Det er bl.a derfor, at mange får hedestigninger.)

Så for at du kan skrue lidt ned for heden, skal du være varsom med at indtage de meget varmende fødevarer som f.eks. chili, ingefær, kanel, kaffe, rødt kød, frituremad, grillet mad.

Bedste hilsner

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*