Nyheder

Hvad er sundest? Kylling eller oksekød?

5. september 2017

Kylling er hos de fleste sundhedsmagasiner kronet til at være den sundeste form for kød. Men er kylling virkelig meget bedre end oksekød, eller er det bare en myte?

Man skal passe på med, hvad man sammenligner – man kan naturligvis ikke sammenligne appelsiner og bananer. Det samme gælder faktisk for kylling og oksekød.

Delen på dyret udgør sundhedsfaktorerne 

Kylling siges at være meget magert og godt, hvis du eksempelvis vil tabe dig. Men det kommer an på, hvilken del af kyllingen du spiser. Kyllingelår, -vinger og skind er faktisk ikke så sundt, som mange mennesker går og tror. Det samme gælder oksekødet, hvor nogle udskæringer er meget magre, imens andre er fede.

Fedt behøver heller ikke nødvendigvis at være skidt, for fedt er et næringsstof, som vores krop har brug for, ligesom kroppen har brug for proteiner og kulhydrater – med måde selvfølgelig.  Du skal bare være opmærksom på, at der findes gode og mindre gode fedstoffer.

Øko-okse er sundhedsfremmende og fedtforbrændende

Men hvilket fedt indeholder oksekød så? Oksekød er kendt som lidt af en synder i forhold til den dårlige fedt – mættet fedt, som er skidt for vores sundhed. Når det er sagt, så er det også et faktum, at over halvdelen af fedtet i oksekødet er umættet.

Mættet fedt er heller ikke bare mættet fedt. Spiser man mættet fedt fra køer, der har stået på græs eller er økologiske, så er det mættede kød fyldt med stearinsyre – som har vist sig at nedsætte kolesterol. Stearinsyre kan også være med til at forebygge fedt i arterierne og derved forebygge hjertesygdomme.

Så hvad er sundest – pip eller muh?

Resultatet må blive, at der ingen tvivl er om, at mager kylling er godt og sundt for dig samt en ideel kilde til protein. Men oksekød skal absolut ikke udelukkes – i hvert fald ikke den økologiske. Den kan give dig nogle sundhedsfremmende fordele både i forhold til helbred og fedtforbrænding!

 

 

 

 

Forrige artikelKopi af blåmuslingers lim til sårlukning

Næste artikelNej tak til pesticider i frugt og grønt!