Hvad kan der gøres ved stærke menstruationssmerter?

Jeg er en kvinde på 24 år, som lider af meget svære menstruationssmerter. De er startet for ca. to år siden og udover ulidelige smerter, hvor jeg råber og vender mig i vildskab, får jeg nogle gange både diarré, kvalme/opkast og influenzalignende symptomer. Det varer cirka en dag.

Jeg lever vegansk og spiser ikke sukker eller indtager alkohol.

Hvis muligt vil jeg helst behandles så naturligt som muligt.

Tak Dbh

 


 

Tak for dit spørgsmål, der er heldigvis rigtig meget, du kan gøre naturligt for at bedre dine menstruationssmerter.

Først og fremmest er jeg dog nysgerrig på, om der har været en ændring i dit liv for to år siden, hvor symptomerne startede? Er du mon stoppet med p-piller, ændret din kost til vegansk eller andet?

Menstruationssmerter kan skyldes mange ting. En af årsagerne er endometriose. Det er en tilstand, hvor væv fra livmoderslimhinden sætter sig andre steder end i livmoderen. Når menstruationen går i gang, sker der ligeledes en blødning fra dette væv. Det foranlediger svære smerter ofte med ledsagende symptomer med utilpashed, kvalme eller diarre, som du beskriver.

Muskelknuder i livmoderen kan også give smerter, men det er mere sjældent hos yngre kvinder som dig og ofte er det knapt så smertefuldt. En lægeundersøgelse vil kunne afdække disse tilstande.

Langt de fleste har dog menstruationssmerter uden at have en af de to diagnoser.

Naturmedicinsk vil en antiinflammatorisk kost ofte bedre smerterne. Det vil sige fokus på rigtig mange grøntsager, bær, fede fisk, nødder, kerner og frø. Samtidig skal du indtage færre kornprodukter og hvide ris.

Tilskud som magnesium og omega 3-olier har også vist sig at være gavnlige ved menstruationssmerter. Hvis du samtidig døjer med PMS, vil jeg ligeledes anbefale et tilskud med vitamin B6.

Du kan med fordel supplere med de antiinflammatoriske krydderier såsom gurkemeje og ingefær. De fås i tilskudsform, hvorved du nemmere får en høj nok dosis.

Akupunktur er ligeledes yderst effektiv til menstruationssmerter.

Der findes også urter til at bedre hormonbalancen og dermed menstruationssmerterne. Opstart af disse mener jeg dog kræver en konsultation hos en naturmedicinsk behandler, så du får de rigtige.

God bedring!

De bedste hilsner

Maria Pinderup Langbak, læge og heilpraktiker

1 kommentar

 • Arendse siger:

  Schusslers cellesalte Kali Phos (nr 6 i dansk eller nr 5 i tysks nr-serie) i D6
  Det er homøopatisk.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *