Hvad kan hjælpe mod meget kold fod?

Jeg har i et godt års tid lidt af, at min højre fod i perioder føles meget kold.

Det sætter sig hurtigt i halsen, som begyndende halsbetændelse, og jeg får betændelse i halsen, som jeg spytter ud. Jeg bliver meget utilpas, så det er meget ubehageligt og hæmmende for livskvaliteten.

Foden er ikke kold, men føles meget kold. Det kommer, når jeg sidder og står, men aftager, når jeg går. Det forsvinder ikke ved cykling. Det er som regel også mindre, når jeg ligger, men jeg sover med en tyk sok på højre fod. Smerten er som regel værst, når det er koldt udenfor, og jeg er overfølsom for træk.

Selvom jeg sidder hjemme i min varme stue, kommer det hurtigt, og det hjælper kun lidt at pakke foden ind i tæpper. Foden føles meget kold især på trædeflade og over vristen. Det er meget generende, selvom jeg er inde.

Det føles som om min fod tiltrækker kulde. Sommetider bliver jeg også kold på ydersiden øverst på højre lår. Jeg har været ved lægen, kiropraktor, fodspecialist og neurolog. Neurologen undersøgte mig og fik mig MR-scannet, og jeg fik foretaget en elektrisk nervelednings-undersøgelse. Ingen kunne finde ud af årsagen til mine smerter, men neurologen sagde, at han i hvert fald kunne sige, at jeg ikke fejlede noget alvorligt. Han nævnte også, at der var fin puls i højre fod.

I perioder føles kulden ikke så slem, men jeg har nu igen haft en periode på ca. 2 måneder, hvor det har været meget slemt. Har I et bud på, hvad der er årsagen til min kuldefølelse, og hvem der kan hjælpe mig?

Kan det være en nerve der er i klemme i ryg, lænd eller balde, selvom scanningen ikke viste noget? Højre side af lænden er mere stiv end den venstre.

Venlig hilsen Knud

 


 

Kære Knud

Det lyder umiddelbart som om, at der er en ”fejlprogrammering” et sted i nervesystemet. Især når du skriver, at kredsløbet fungerer fint. Når scanningen ikke viser noget, er det usandsynligt, at der sidder noget stort i klemme.

Jeg vil anbefale, at du kontakter en dygtig behandler. Oplagt ville være en osteopat eller akupunktør. Derudover kan du med fordel starte med Alfa-liponsyre, som er fantastisk til at hele beskadigede nerver. Typisk skal man dog op i en dosering på minimum 300 mg.

Neuralgie tabletter fra Heel kan også anbefales sammen med nogle gode Foodstate b-vitaminer. Basis er selvfølgelig også en sund og nærende kost med masser af grøntsager og bær.

Mvh Maria Pinderup Langbak

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*