Hvad kan længerevarende kvalme hos teenager skyldes?

Jeg har en datter, som fylder 15 om en måned. Hun har igennem de sidste to-tre uger døjet med kvalme.

Hun har fået konstateret migræne og spændingshovedpine. Ifm dette blev hendes syn undersøgt. Hun har en medfødt synsreduktion på 2.75-3.00 og har fået tilsvarende briller.

Hun spiser sundt og varieret. Hun er spinkel og ikke specielt meget udviklet.

Hun er meget generet af sin kvalme. Hvad kan vi gøre?

Venlig hilsen

M

 


 

Migræne, kvalme og spændinger kan have flere årsager.  Ofte kan det være nødvendigt at skrue på flere knapper samtidigt for at få den ønskede bedring.

Godt, at I har fået undersøgt hendes syn. Er hun også blevet undersøgt for samsyn? Og ikke kun styrke? Nogle øjenlæger er også uddannet i samsynstjek, men ikke alle. I kan evt. finde en samsyns-klinik og så hende tjekket der.

Spændinger i nervesystemet kan påvirke både hjerne og fordøjelse. Den 10. kranienerve: Nervus Vagus forbinder de to dele. Og der kan gå påvirkninger begge veje.

Jeg vil varmt anbefale at få din datter tjekket af en Osteopat, der kan behandle eventuelle spændinger, låsninger med mere i kroppen. Osteopater er særdeles veluddannede og meget dygtige.

Nye studier viser, at tilskud af gavnlige tarmbakterier – kaldet probiotika – kan hjælpe mod migræne.

Læs gerne min blog om emnet her: www.aebleboern.dk/migraenebehandling-med-tarmbakterier/

Jeg vil anbefale, at I køber et godt og bredt tilskud af probiotika til hende. Det afbalancerer hendes fordøjelse og kan dermed også være en hjælp mod migrænen og også i forhold til hendes spinkle kropsbygning, da hun bedre vil kunne optage næring fra maden.

En god kvalitets-multivitamin og også gerne fiskeolie vil også kunne hjælpe hendes krop til at blive stærkere.

Både kvalme og migræne kan i høj grad hænge sammen med reaktioner mod fødevarer. Langt fra alle fødevare-reaktioner kan måles i blodprøver, men det kan være fint at starte med at blive tjekket hos lægen for at udelukke såkaldte klassiske allergier.

Selvom I ikke skulle finde noget der, så kan det bestemt være værd at prøve en udelukkesesdiæt bagefter. Mælkeprodukter og gluten er oplagt steder at starte. Husk at dække hende ind med et kalk/magnesium-tilskud, hvis hun ikke får mælkeprodukter. Og ekstra fibre fra grøntsager, hvis hun ikke spiser gluten.

Der er også hjælp at hente i homøopatiens verden. Nux Vomica er særlig beregnet til kvalme. Homasin virker bl.a. afbalancerende på mavesyren – både for lidt og for meget. I kan godt bruge begge dele samtidig.

Det kan måske virke lidt overvældende med alle disse tiltag, men kroppen er super kompleks, og alle systemer arbejder sammen på kryds og tværs. Det kan derfor være nødvendigt at gøre flere ting på en gang.

Men der er rigtig gode muligheder for, at din datter kan få det bedre.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*