Hvad kan smerter i kæbe skyldes?

Af: Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

Min moster har været til en masse scanninger vedrørende hendes kæbe, men de kan intet se. Hun har oven i det været til tandlæge, og de kan ikke se noget.

Hvad kan man gøre, hvis man har smerter i kæben? Jeg håber, I kan svare tilbage hurtigt.

A

 


 

Først er det vigtigt at sige at kæbespændinger kan afføde en masse ubehag. Smerte lokalt, men bestemt også andre steder i kroppen, f.eks. skuldre, arme osv.

Der går en stor kranienerve (nervus trigeminus) ned forbi kæbeleddet. Den kommer fra fire forskellige steder i hjernen og har stor indflydelse på vores krop.

Bliver den irriteret, er der dømt ballade.

Nerven kan enten blive forstyrret af, at kæbeleddet eller kæbemusklerne er for spændte, at biddet er skævt, at kæben klikker, at man har hårdt sammenbid, måske om natten så man ikke opdager det.

Jeg vil tro, at din mosters kæbe er blevet tjekket for fejlstillinger, men at hendes smerter kan stamme fra spændte kæbemuskler.

Dem vil jeg forslå, hun får behandlet enten af en, der kan den franske øreakupunktur (auriculoterapi) eller kranio sakral terapi og allerhelst en kombination af begge.

Jeg oplever dagligt, at folk ikke får hjælp af tandlæger til sådanne og lignende problemer. Jeg tror bare, vi må konstatere, at tandlæger ikke ved så meget om det, selvom det kan undre mig.

Bedste hilsner

Catrine Marcussen, akupunktør

2 kommentarer

 • Birgit Nielsen, DK-Kinesiolog siger:

  Jeg kan anbefale kinesiologi, især den gren af kinesiologien, som hedder Kinergetics. Her er der fokus på kæbeproblematikker. Find en kinergetics-behandler eller RESET behandler. RESET er et decideret kæbeprogram, hvor der arbejdes med alle muskler i kæben. http://www.kinergetics-reset.dk

 • Anna siger:

  Jeg havde kæbesmerter i månedsvis uden hverken læge, tandlæge eller en alternativ behandler kunne finde ud af hvorfor.
  Jeg holdt så op med at spise enhver form for gluten, grundet mavegener og…. kæbesmerterne forsvandt.
  Tænker at kæbesmerterne kan relatere til noget med meridianer ?
  At jeg har droppet gluten er muligvis også årsag til at jeg har tabt 8 kilo på 8 måneder.
  Meget forunderligt at vægten går nedad, for jeg har kæmpet mod badevægten siden jeg var teenager.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *