Hvad skal man fortynde æteriske olier med?

Har et spørgsmål angående æteriske olier: Man må ikke bruge dem ufortyndet til hudpleje. Men hvad skal man så fortynde dem op med ? Og hvor mange dråber?

Jeg tænker på at bruge det til ansigt. Kan man dryppe lidt i sin ansigtscreme? Og igen: Hvor meget?

Den duftglade

 


 

Det er rigtigt, det ikke er godt at bruge de æteriske olier ufortyndet direkte på huden. Det kan bl.a. være med til at give pigmentpletter.

Hvor mange dråber, der skal bruges, kommer an på, hvad formålet er. Om det er, fordi lavendel f.eks. skal berolige huden eller cedertræ eller frankinscense, der skal desinficere.

Urtegården, der ligger inde med gode opskrifter til alle hudtyper, anbefaler til 300 ml. creme eller olie ca. 30 dråber æteriske olier. Se evt. deres hjemmeside www.urtegaardem.dk for opskrifter og mål.

De har også beskrivelser af, hvilke æteriske olier, der er gode til hvilke formål. Generelt er det i olier eller i cremer, man blander æteriske olier i. For hvis de kommer i rent vand, ligger de som molekyler og svømmer rundt og kan lave den samme ballade, som hvis de kom rent på huden.

Håber det hjælper dig videre!

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*