Hvad skyldes gullige klumper fra halsen?

Jeg kan nogen gange spytte små gullige ildelugtende klumper op på fra halsen. Hvad er det, og hvad kan årsagen være?

Kan en god fiskeolie, f.eks. Nordic Naturals Omega 3 erstatte nogle vitamin- og mineraltabletter, f.eks. kalktabletter, selen eller D-vitamin?

Med venlig hilsen

T.N.

 


 

De små klumper stammer sikkert fra små gruber i dine mandler, hvor der kan samle sig fedt, vævsrester og bakterier. Jeg kan anbefale dig at få mandlerne renset hos en læge eller øre-næse-hals specialist, hvis du ikke kan gurgle dem rene med en saltvandsopløsning eller en skyllevæske til halsen fra en helsekostbutik.

Nyttige naturlige midler ved halsbetændelse er hvidløgspray, propolis, pebermynte-, salvie- og kamillete. Det er godt at gurgle i teerne, da det kan løsne propper i mandlerne.

Fiskeolie er godt for tarmene og optagelsen af næringsstoffer, for andre af kroppens og hjernens væv og meget antiinflammatorisk. Men den kan ikke erstatte et godt vitamin- og mineraltilskud. Heller ikke tilskud af selen og D-vitamin, selvom der i torskelevertran er D-vitamin.

Kalk bør vi først og fremmest have fra kosten, især fra grønsager, men er man ældre og småtspisende, kan det være godt med et mindre kalktilskud. For at dette skal være effektivt for knoglerne, skal man også have tilskud af D-vitamin, magnesium og K2-vitamin.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*