Hvad virker bedst, hvis man er ved at blive syg?

Min kollega og jeg diskuterede for nylig: Hvad kan eller “bør” man gøre, når man mærker, man er ved at blive syg med forkølelse el lign? Eller allerede er syg?

Min kollega drikker te, spiser halsbolcher, panodiler og går i seng, mens jeg forsøger at opretholde en normal hverdag, for ingen bliver vel raske af at smide sig i sofaen?

Hvad vil du som fagkyndig sige?

Mange venlige hilsner Anette og kollega Gitte

 


 

Det er et virkelig relevant spørgsmål, ikke mindst her i denne tid hvor der er højsæson for forkølelser, og det der er værre.

Hvis man har feber er det klart det bedste at gå i seng og hvile sig så meget som muligt. Uden panodiler.

Feber er godt til at få ”brændt” bakterier eller virus af, og jeg ser, at mange, der slår feberen ned medicinsk, faktisk oplever, at sygdomsperioden trækker ud.

Så her vil det være bedre at overgive sig til at være syg og aflyse alt.

Er det halsen, der kradser, og man er snotforkølet, vil man jo være en omvandrende smittekilde, og man er faktisk ikke ret effektiv, selvom man går på arbejde. Så i begge tilfælde vil jeg sige, at det er bedst at hive noget tid ud af kalenderen for at bruge den mængde energi, man har til rådighed, på at blive rask.

Kan du tage det i opløbet, vil Echinea – rød solhat – være gode dråber at tage.

Venlige hilsner

Catrine Marcussen, akupunktør 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*