Nyheder
Sponsoreret

Hvem er din ven, når du har ondt i maven?

Foto: Octean
7. december 2020

Mavekneb er en almindelig lidelse, og for nogle af os er ondt i maven hverdag. Alligevel er det et tabu, som forhindrer de fleste i at tale med venner og familie om besværet fordøjelse – og derfor får de aldrig den hjælp, de fortjener. Det er synd, for de fleste kan få stor gavn af det naturlige virkestof i Silicea – både ved forbigående mavepine og ved kronisk irriteret tyktarm.

 

Der er mange årsager til dårlig mave. Somme tider er du delvist selv skyld i det, fordi du ikke har spist så fornuftigt. Det går over igen.

Men for en stor del af os – 20-30 % i den vestlige verden – er maveproblemerne kroniske. Det vil sige, at det ikke bare går over af sig selv, når du har sovet på det. Tværtimod vender de tilbage som både smerter, diarre, forstoppelse og luft i maven. Kroniske maveproblemer kan virkelig kaste en skygge over din hverdag.

For mennesker med kroniske problemer kan der ofte sættes navn på tilstanden: Irritabel tyktarm. Anslået 15-20 % af befolkningen er ramt af denne lidelse, der også kendes under forkortelsen IBS (Irritable Bowel Syndrome). IBS er ikke farligt, men det har stor negativ indvirkning på din tilværelse.

Mange mennesker ved ikke, at de har IBS – nogle undersøgelser tyder på, at kun 1/3 kender deres sygdom – og derfor vender deres mavegener tilbage igen og igen. Fordi IBS kan komme til udtryk med forskellige symptomer, tænker man måske ikke lige over, at der er brug for behandling eller medicin.

Uanset om du lider af IBS eller har andre grunde til maveproblemer, kan du i de fleste tilfælde finde lindring både hurtigt og effektivt. Midlet hedder Silicea Mave-Tarm, og den aktive ingrediens er mineralet kisel, som har en ganske særlig evne til at binde de sygdomsfremkaldende stoffer i tarmen.

Læs også: Førstehjælp til en stresset mave

Klassificeret som medicinsk udstyr

De fleste maveproblemer findes nemlig i tarmene. Ved IBS er problemet ofte, at tyndtarmen er ude af stand til at håndtere noget af det mad, som den modtager fra mavesækken. Dele af den problematiske fødevare bliver sendt direkte videre til tyktarmen, og her starter problemet. Fordi tyndtarmen ikke har nedbrudt maden, som den burde, kan tyktarmen ikke foretage den videre bearbejdning. Og så kommer de symptomer, som du bliver generet af.

Ofte er det nogle særlige kulhydrater – inklusive nogle af de fiberrige, man normalt anbefaler for fordøjelsen – som skaber balladen. Tyktarmen kan ikke fordøje dem og har svært ved at komme af med dem.

Silicea Mave-Tarm består af en specialbehandlet kiselforbindelse, som binder de toksiske og generende stoffer og bringer dem ud af systemet.

Kisel er et grundstof, som her på jorden oftest optræder i forbindelse med andre stoffer. I Silicea Mave-Tarm er det forarbejdet med en gel, som stimulerer dens bindingsevne i tarmen. Virkningen er dokumenteret i flere videnskabelige forsøg, og Silicea Mave-Tarm er klassificeret som medicinsk udstyr klasse ll, der er godkendt til behandling af IBS (irritabel tyktarm), halsbrand, ondt i maven, oppustethed, diarré, opkast og kvalme.

FODMAP og Silicea

De kulhydrater, der skaber problemer for mennesker med IBS, findes i en række forskellige frugter og grøntsager. Mange har gavn af FODMAP-systemet til at opspore, hvorfra de kulhydrater kommer, som i særlig grad generer deres fordøjelse.

Meget udbredt er det, at kulhydrater i forskellige slags kål skaber problemer. Men næsten lige så typisk er det, at man kan få mavepine af vandmelon. Så det er ikke let at få 100 % overblik.

Men hvis du både benytter FODMAP og har Silicea Mave-Tarm klar i køleskabet, er du godt dækket ind. Silicea Mave-Tarm fås i en flaske, hvor du selv doserer gelen i en måleske, og i en DIREKT-version i doseringsposer til at medbringe i lommen eller tasken.

Læs også: Er du på talefod med din mave?

Skånsomt og naturligt

Som tidligere nævnt er maveproblemer for det meste lokaliseret i tarmene. Når der ikke er tale om en virus- eller bakterieinfektion, handler det oftest om, at tarmene har svært ved at nedbryde og slippe af med noget, du har spist. Uanset om du er et af de uheldige mennesker, som har kronisk IBS.

Derfor vil Silicea Mave-Tarm have lindrende virkning for de fleste. Gelen binder sig til de madrester, der ligger i tarmen, og glider videre i det naturlige system. Midlet binder også gasser og væske, hvis du har luft i maven eller diarre, ligesom det har dokumenteret virkning ved halsbrand.

Fordi der er tale om et naturligt mineral, er Silicea et meget skånsomt produkt, der kan tages af både gravide og børn uden problemer. Selvom der aldrig er rapporteret bivirkninger, anbefales det dog gravide at rådføre sig med læge eller jordemoder før brug. Silicea Mave-Tarm har ikke negativ virkning på den eksisterende tarmflora, og kroppen skiller sig selv af med gelen ad naturlig vej.

Din nye ven 

Du behøver altså ikke længere genere dig over tabuet med mavekneb og luft i maven, som det er kedeligt at tale højt om. Irritabel tyktarm og andre problemer med fordøjelsen bliver til at leve med, når du bruger Silicea Mave-Tarm – hvadenten du vælger at tage det forebyggende eller benytter det til akut brug. Prøv at teste det, og se om ikke Silicea Mave-Tarm går hen og bliver din nye ven, når maven driller.

Og husk, at du også kan fortælle videre om dette naturlige middel, hvis nogen du kender også har maveproblemer. Alle kan have svært ved at tale om det, men de fleste vil gerne have et tip fra en god ven.

Fakta

Kisel er grundstof nummer 14. På jordkloden findes det i store mængder men sjældent i sin rene form. Det optræder oftest som siliciumdioxid eller silikat, der udgør en vigtig andel af mange ædelsten og klippearter.

I Silicea Mave-Tarm er kiselstøvet indeholdt i en særligt udviklet gel (som består af vand og ilt). Gelen sørger for, at kisel kommer frem til tarmen, hvor den har sin virkning.

Forrige artikelHjælp dit hjerte til at holde hele livet

Næste artikelHvæs, hiv og pib

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.