Tema

Hverdags-homøopati til børn

Foto: Shutterstock
16. november 2021

Syv homøopatiske midler, du ikke vil undvære i børnefamilien

Livet med børn kan være omskifteligt, udfordrende og krævende. Pludselig er det ikke kun dig selv, dine egne sygdomme, bekymringer, skader, uro og så videre, du skal håndtere.

Du skal også hjælpe dine børn, når de slår sig, bliver syge, bliver bange, får feber, bliver nervøse, falder og forvrider en ankel, panikker over tandlægebesøg, ikke kan falde i søvn og meget mere.

Som mor til tre børn har jeg prøvet lidt af hvert. Søvnløse nætter, brækkede arme og ben, skoleskift, rejse-panik, mavesmerter, snot, uro og meget mere er løbet til gennem årene. Jeg ved, hvor uvurderligt det er, at have hjælp og støtte fra naturlige midler til alle de udfordringer, der opstår.

Homøopatiske midler er helt fantastiske til livet med børn. De er meget milde og samtidig meget virkningsfulde. De belaster ikke kroppen, men understøtter kroppens egne kræfter og ressourcer.

I denne artikel vil jeg dele de syv homøopatiske midler, som jeg vil anbefale alle børnefamilier at have i skabet. Med dem kan du klare rigtig mange af de udfordringer, du støder på som forælder. Lad os først lige se på, hvad homøopati er for en størrelse.

Sådan virker homøopati

Homøopati er ikke kendt af alle i Danmark, så derfor får du lidt forklaring her.

Homøopati er lægemidler. De er lavet af forskellige stoffer fra naturen, som er fortyndede og blandet med en særlig teknik, så de virker på kroppen ved at genopbygge dens balance.

Man kan sige, at homøopatiske midler ikke behandler sygdommen, men patienten.

Det kan være lidt svært at forstå med vores traditionelle, biologiske tankegang, at meget fortyndede opløsninger kan have en effekt. Men når vi inddrager kvantefysikkens viden om energi, vibrationer og bølger, så er det alligevel ikke så mystisk.

Hovedsagen er, at både erfaring og studier viser rigtig god effekt af homøopati.

I lande omkring os er homøopati mere udbredt end i Danmark. I Tyskland sælges det f.eks. på apotekerne, og mange læger både i Tyskland og England bruger det i deres behandling.

Dråber som barnets alder

Hvis du ikke har prøvet homøopati tidligere, så vil jeg varmt anbefale dig at springe ud i det. Du kan finde produkterne i din helsekostbutik, hvor de også kan vejlede dig mere. De fleste af produkterne her i artiklen er på dråbeform. Dem kan du med fordel give tre gange dagligt. De kan dryppes i en lille smule vand/saft/juice. Det bedste er, hvis dit barn kan beholde det lidt i munden, så det kommer i berøring med slimhinderne, men det er ikke afgørende.

Antallet af dråber pr. dosis er som hovedregel barnets alder. Så et barn på fire år får fire dråber tre gange dagligt.

Hvis der er et akut behov, kan du også give 25 dråber i et glas vand, som drikkes slurkvis over cirka en halv time.

Klar i husapoteket

Som med alle andre midler, så virker homøopati allerbedst, hvis I starter op så snart de første symptomer viser sig. Jo hurtigere behandling, jo bedre virkning.

Hvis først sygdommen/problemet har sat sig godt fast, så kræver det mere at komme tilbage i balance igen. Derfor anbefaler jeg, at du har midlerne stående i skabet. Ofte er det lidt svært at komme i helsekostbutikken, netop når problemet er opstået. Nogle gange er det måske lige netop forbi lukketid lørdag eftermiddag, dit barn begynder at klage over ondt i maven. Derfor kan du med stor fordel have dem fast i dit husapotek.

På grund af lovgivningen må producenterne af homøopatiske midler ikke skrive på pakkerne, hvad produkterne har effekt på. Personalet i helsekostbutikken kan og skal heldigvis rådgive dig, når du efterspørger det. Du kan også få hjælp i artiklen her.

Du får en oversigt over mine favorit-homøopatiske midler til børn, samt hvad du med fordel kan bruge dem til.

Chamomilla comp.

Chamomilla comp fra firmaet Allergica er et fantastisk middel til både børn og voksne. Det virker krampe-løsnende på både krop og psyke. Det betyder, at du kan bruge det ved for eksempel mareridt, søvnproblemer, mavesmerter, tandfrembrudssmerter, nervøsitet, anspændthed og uro – både fysisk og psykisk.

Cichorium comp.

Chichorium comp er også fra firmaet Allergica. Det virker helt generelt på problemer i fordøjelsen og særligt på forstoppelse. Det virker også ved luft i maven, tarmsmerter og ondt i maven. I alle situationer hvor du mistænker, at dit barns ubehag kan stamme fra fordøjelsen, så giv nogle dråber Chicorium comp.

Infeksin

Infeksin fra Holistica-Medica er et bredt virkende middel til infektioner. Derfor er det helt fantastisk i børnefamilier. Så uanset om I løber ind i snot, influenza, halsbetændelse, øreinfektioner, maveinfluenza, blærebetændelse eller andet, så giv Infeksin for at hjælpe dit barn hurtigere igennem.

Infeksin virker både ved infektioner med vira og bakterier. Det gør det netop fordi, det er patienten der behandles – så patientens eget immunforsvar kan bekæmpe sygdommen.

Infeksin er også fantastisk at have med i sit rejse-apotek, så du er beredt, hvis I skulle løbe ind i sygdomsfremkaldende vira eller bakterier på turen.

Viburcol pipetter

Viburcol pipetter fra Heel er særlig et fantastisk produkt til de mindre børn, men det kan bruges til alle aldre. Det har lindrende og helende egenskaber og kaldes også for ”homøopatisk Panodil”. Derfor kan du bruge det f.eks. ved tandfrembrud, kolik, uro, feber og andre tilstande, hvor du måske ellers ville overveje Panodil.

Til forskel fra Panodil har Viburcol ingen bivirkninger og det styrker kroppen frem for at dæmpe symptomerne.

Pipetterne doseres således: Børn under 2 år: 6 dråber 3 gange dagligt. Børn 2-5 år: 9 dråber 3 gange dagligt. Børn 6-11 år: 12 dråber 3 gange dagligt.

Bach Rescue dråber

Bachs blomsterdråber er en samling af 38 forskellige blomster-remedier, der hver især har effekt på forskellige psykiske tilstande. De er fremstillet af fortyndede opløsninger ligesom homøopatien og med en virkningsmåde, der ligger tæt på den homøopatiske via energi og svingninger. Derfor har de fået plads i artiklen her.

Bach Rescue-dråber er sammensat af 7 af de 38 forskellige remedier i et kombinationsprodukt. Rescue er et middel, som du altid vil have med dig, når du har børn.

Det virker på nervøsitet, uro, eksamensangst, tandlægeskræk, flyveskræk, sejleskræk, foredragsnervøsitet, reaktioner på ulykker/uheld, mareridt og alle andre situationer, hvor adrenalin og andre stresshormoner gør det svært at håndtere det, der sker. Dråberne virker ikke sløvende, men tager toppen af den stress/angst/nervøsitet/uro, som barnet oplever.

Du kan give dråberne, lige når situationen opstår. De kan dryppes direkte på tungen, eller de kan gives i lidt vand/saft. Smagen er lidt stærk, da de er konserveret med alkohol, så til børn er det bedst at blande lidt op. Mindre børn kan få dråberne smurt på huden, hvor den er tynd.

Alternativt kan du købe Bach Rescue som små pastiller, der smager som vingummi. De er også fantastiske at sende med dit barn på koloni/lejrskole/overnatning hos andre. Især ved sengetid kan nogle børn opleve hjemve eller uro, og så giver det tryghed at vide, at der ligger en pastil i toilettasken, som kan lindre følelsen.

Husk også meget gerne selv at tage en dosis Bach Rescue, når der er uro hos dit barn. Uro forplanter sig begge veje, og du kan hjælpe dit barn ved selv at holde dig rolig.

Walnut Bach dråber

Walnut er et af de 38 Bach-remedier. Jeg har valgt at tage det særligt med her, da det kan hjælpe rigtigt mange børn. Walnut støtter særligt ved forandringer og overgange. Det kan være ved skift fra vuggestue til børnehave, ved skilsmisser, flytninger, nye søskende og lignende. Alle forandringer og skift i livet kan opleves som skræmmende, stressende og utrygge. Her hjælper Walnut-dråberne til at regulere følelserne, så det er nemmere at komme igennem dem og situationen.

Traumeel salve

Traumeel salve er et af de mest populære homøopatiske midler, der findes, til børnefamilier og til sportsfolk. Traumeel salve indeholder forskellige homøopatiske ingredienser, der tilsammen virker både helende og lindrende på slag, buler, ømme muskler og led, forvridninger med mere. Endnu et middel, som både er uundværligt i hjemmet, men også på rejsen.

Homøopatien tilbyder fantastisk mange forskellige remedier til forskellige udfordringer. De syv her er en smagsprøve. De er samtidig midler, som rigtigt mange børnefamilier vil kunne have glæde af, så overvej som tidligere beskrevet at have et lille apotek i skabet. Det er en skøn følelse at kunne hjælpe sine børn, når de har brug for det.
I mit eget liv med tre børn har alle disse syv midler været en kæmpe hjælp. I dag kommer mine børn selv og spørger efter lindrende og helende midler, når de mærker en ubalance i krop eller sind.

Forrige artikelDårligt indeklima: Den skjulte dræber

Næste artikelGaven til maven – spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad

Anette Straadt

Sundhedsplejerske
Skribent på Naturli siden 2011.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.