Opskrifter

Hvidkålsgryde med kikærter og quinoa

Foto: Trine Vesteraa
3. maj 2019

Ro i kroppen starter bl.a. med den næring, vi indtager. Denne hvidkålsgryde giver et godt grundlag for en næret og afbalanceret krop.

Til 3-4 personer

Du skal bruge:

  • 300 g hvidkål
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 350 g ajvar (medium stærk) hvis du vil have det meget stærkt, så vælg stærk ajvar
  • 240 g/1 ds. kikærter
  • 3/4 dl plantefløde (jeg har brugt mandelfløde)
  • 1 spsk. tamari
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk. kokosolie til svitsning
  • quinoa (1 dl. pr. person)
  • bredbladet persille

Sådan gør du:

Bruger du kikærter fra dåse, så hæld vandet fra skyl dem og lad dem dryppe af.

Skær løget i små tern og pres eller hak hvidløget fint.

Hvidkålen snittes helt fint.

Kom kokosolie på en sauterpande eller i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare. Tilsæt hvidkålen og svits yderligere 5-10 minutter. Tilsæt kikærter, ajvar og tamari og lad retten simre 10 minutter, mens du rører i det undervejs.

Tilsæt plantefløde og lad retten simre yderligere et par minutter til kålen er mør, men stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Server hvidkålsgryde med kogt quinoa og masser af bredbladet persille.

Forrige artikelFår du optaget din D-vitamin?

Næste artikelHold dig skarp på øverste etage hele livet igennem

Trine Vesteraa

Ernæringsterapeut
Skribent på Naturli siden 2012.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.