Hvidkålsgryde med kikærter og quinoa

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

Ro i kroppen starter bl.a. med den næring, vi indtager. Denne hvidkålsgryde giver et godt grundlag for en næret og afbalanceret krop.

Til 3-4 personer

Du skal bruge:

  • 300 g hvidkål
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 350 g ajvar (medium stærk) hvis du vil have det meget stærkt, så vælg stærk ajvar
  • 240 g/1 ds. kikærter
  • 3/4 dl plantefløde (jeg har brugt mandelfløde)
  • 1 spsk. tamari
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk. kokosolie til svitsning
  • quinoa (1 dl. pr. person)
  • bredbladet persille

Sådan gør du:

Bruger du kikærter fra dåse, så hæld vandet fra skyl dem og lad dem dryppe af.

Skær løget i små tern og pres eller hak hvidløget fint.

Hvidkålen snittes helt fint.

Kom kokosolie på en sauterpande eller i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare. Tilsæt hvidkålen og svits yderligere 5-10 minutter. Tilsæt kikærter, ajvar og tamari og lad retten simre 10 minutter, mens du rører i det undervejs.

Tilsæt plantefløde og lad retten simre yderligere et par minutter til kålen er mør, men stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Server hvidkålsgryde med kogt quinoa og masser af bredbladet persille.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*