Hvidløgstilskud under graviditet?

Min datter, der er blevet gravid, vil gerne vide, om man kan spise præparatet Garcin (hvidløgstilskud), når man er gravid. Er det noget I kan svare på?

Med venlig hilsen

V

 


 

Hvidløg har igennem mange år vist os, at det har mange gode effekter. Det ser ud til at have en positiv effekt på kredsløbet, på blodtryk, på kolesterol, på infektioner og faktisk også på risikoen for svangerskabsforgiftning med mere.

Hvidløgs effekt på kredsløbet handler bl.a. om, at hvidløgstilskud, som giver hvidløg i større doser gør blodet mere tyndtflydende. I forhold til graviditet, så skal man altså være opmærksom på, at der sker blødninger under selve fødslen. Her er det ikke hensigtsmæssigt, at blodet er ”for tyndt”, og kroppen dermed har svært ved selv at stoppe blødningerne – såkaldt koagulation. Det vil kunne resulterer i for store blødninger.

Den gravide kan godt tage et hvidløgstilskud, men for en sikkerhedsskyld er det klogt at holde dosis svarende til det, man ville spise i almindelig mad. Og man kan vælge at stoppe med at tage hvidløgstilskud 1-2 uger før forventet fødsel.

Et standard hvidløgsfed indeholder mellem 24-56 mg allicin, som er det virksomme stof i hvidløg. En kapsel Garcin indeholder 90 mg allicin – altså svarende til måske 2 fed hvidløg. Det vil jeg umiddelbart sige er inden for almindelig maddosis og dermed helt ok.

Hvis den gravide i forvejen har tendens til nedsat koagulation, så vil jeg anbefale, at hun drøfter det med sin læge først.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*