Hvilke vitaminer hjælper på knogleskørhed?

Jeg er tidligt i overgangsalder og har fået konstateret osteoporose.

Jeg er i hormonterapi med østrogener, men drikker  også rødkløverekstrakt. I en af jeres artikler skriver I, at dette ekstrakt kombineret med de rigtige vitaminer hjælper på knogleskørheden.

Hvilket vitaminer drejer det sig om? Jeg skal nemlig ud at købe nogen. Lægen anbefalede kalk og D-vitamin.

Venlig hilsen Dorthe

 


 

Osteoporose er desværre meget udbredt, da mange ikke spiser særlig sundt og mangler vigtige vitaminer og mineraler i de rette mængder. Desuden kan der være problemer med optagelsen af dem.

Det er fx nødvendigt med en normal produktion af mavesyre, som alt for mange får medicin imod. Både kalk (calcium), magnesium og B12-vitamin  har brug for mavesyren. Det er også nødvendigt med ekstra K-vitamin, der er med til at sikre, at kalken havner i knoglerne og ikke i resten af kroppen.

En dansk undersøgelse har også vist, at rødkløverekstrakt modvirker knogleskørhed.

Jeg vil anbefale dig at læse mere om osteoporose i min artikel på www.radiodoktoren.dk  Desuden i en af de gode bøger om emnet, fx Kirsten Magdavius ”Knogleskørhed – hvad kan du selv gøre”.

Det er også meget vigtigt at sætte vægt på knoglerne ved at bruge dem til arbejde og motion, fx vægtløftning. Ellers hjælper alt det andet ikke nok.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*