Hvor langt må børn løbe?

Min søn på 6,5 år vil gerne med ud at løbe. Hvor langt må man ca. løbe i den alder?

Mvh

SJ

 


 

Hvor dejligt, at din søn har lyst til at være aktiv sammen med dig.

Det er selvfølgelig individuelt, hvor langt man kan løbe som 6-årig. Det kommer bl.a. an på grundformen, på kropsbygningen, på underlaget osv. Det vigtigste I kan gøre er, at hjælpe din søn med at mærke sin krop.

Han må selvfølgelig gerne blive forpustet. Og han må også gerne få lidt tunge og trætte ben efterfølgende. Men han skal ikke få ondt. Og han skal ikke løbe lange ture hver dag. Lange løbeture giver noget slid på kroppen, så der er brug for pause, hvor kroppen har tid til at bygge sig op igen. Meget lange løbeture skal vente til hans krop, er fuldt udvokset. For de fleste under 10 år vil en maksimal rute på 5 km være passende.

Det mest sunde er at variere, hvordan man bruger sin krop. Derfor kan det være en god ide, at han nogle dage løber, andre dage cykler, bruger løbehjul, rulleskøjter eller andet sammen med dig. Forskellige bevægelser udvikler nervesystemet og bidrager til god motorisk udvikling. Hvis han bruger al sin energi på at løbe, er der mindre energi til at lave andre ting med kroppen.

Husk også, at det er vigtigt med gode løbesko til ham, hvis I løber jævnligt.

Det kan være en god ide at smøre ham med lidt magnesiumcreme til natten, så musklerne får hjælp til at slappe godt af oven på motionen.

God tur.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*