Hvor meget søvn skal min datter op på?

Min datter Oline på 7 mdr er begyndt at sove meget dårligt om natten og vækker mig mange gange. Hun afviser sutten og begynder at klynke, indtil jeg giver hende bryst. Om dagen er det endnu værre: Hun sover kun ca 30-40 min., også selvom jeg går med barnevognen, og er således oppe på 4 små lure på en dag for at få omkring 2 timers søvn sammenlagt. Om natten får hun ca. 10-11 timer i alt.

Hvad kan vi gøre for at hjælpe hende, og hvor meget søvn har hun brug for?

Hun virker glad og veloplagt om dagen på trods af de meget korte lure.

Mvh Lene

 


 

Det er en rigtig barsk omgang at blive så afbrudt i sin søvn. Det tærer på alle kræfter og overskud. Et barn på 9 mdr har gennemsnitlig brug for 13-14 timer i døgnet, men det er forskelligt. Vigtigst er, at hun trives godt.

Jeg synes I skal starte med at få tjekket hendes ører hos lægen. Når et barn vågner efter kort tid, kan det handle om, at det trykker for ørerne pga. væske.

Dernæst ville jeg få hende løsnet godt op hos en kiropraktor eller kranio sakral terapuet eller osteopat. For at udelukke, at der ikke er noget, der driller hende der (ja, det kan godt komme – selvom der ikke har været noget før). Hvis der er spændinger eller skævheder kan det påvirke fordøjelsen og nervesystemet og give urolig søvn.

Hvis alt er ok med hendes lille krop, så handler det nok om, at hendes alder gør, at hun begynder at blive mere bevidst om, hvad der får hende til at falde i søvn om natten: mad.

Det er naturligt at “vågne” imellem søvnfaserne. Men hun skal jo helst selv falde ned i søvnen igen – uden at vække hele huset.

Jeg vil så anbefale, at I får lukket helt for mælkebaren om natten og lærer hende at sove igennem uden mad. Min erfaring er, at det er løsningen.

Det kan kræve et par lidt hårde nætter, hvor hun bliver noget utilfreds, men vær hos hende og trøst hende så godt som muligt, men uden mad. Det tager som regel et par nætter, så hjælp hinanden og planlæg, så der er mulighed for at hvile sig den næste dag.

Håber I snart får sovet rigtig godt.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*