Hvordan aflæser man stofskifte-tal?

Ang. blodprøver og stofskifte: Når nu et normalområde på et blodprøveresultat er 0,35 til 4,0 enheder i dette her tilfælde. Hvis så resultatet er 0,30 eller 4,2 eksempelvis,– er stofskiftet så lavt ved de 0,30 eller er stofskiftet højt? Eller er det omvendt, altså lavt tal ved lavt stofskifte og højt tal ved højt stofskifte?

Svært at formulere, men jeg håber, at du forstår, hvad jeg mener, og jeg håber, at du ved noget om det?

Hører meget gerne fra dig.

M.v.h. Kirsten

 


 

Jo, jeg forstår godt, hvad du mener. TSH-værdier i den lave ende af referenceområdet/normalområdet tyder på højt stofskifte, og TSH-værdier i den høje ende tyder på lavt stofskifte. Så tallene er på en måde modsat af, hvad man måske vil tro.

Da normalområdet er ret bredt, er det altid vigtigt at kigge på, hvilke symptomer den enkelte har. Tallene kan give et hint om, hvordan det står til, men symptomer og trivsel hos den enkelte skal altid være en del af vurderingen. Det er også meget relevant at få tjekket T3, T4, frit T3  og evt. reverse T3, når det drejer sig om stofskifte-prøver.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*