### BLOG ###>Hvad vi tænker

Hvordan er din yin/yang-balance?

4. februar 2014

Ja, det gætter jeg, at du nok aldrig har tænkt over. For på vores breddegrader er vi ikke ret bevidste om, at hele livet, ned i mindste detalje, kan spores tilbage til yin og yang, og balancen mellem disse.

Yin-yangYin er den sorte farve i yin/yang-symbolet.

Yang er den hvide.

Men som du måske ved, så er der en lille hvid prik i Yins sorte felt og modsat.

Fordi Yin indeholder Yang og Yang indeholder Yin.

 

Læs også: Den fuldkomne balance gør rask

 

Alt ændrer sig hele tiden

Inden det nu bliver alt for Kinesisk, så får du dette billede:

Yin og Yang er dynamiske. Det vil sige, at de står aldrig helt stille, men er konstant på vej videre. Fuldstændig lige som livet. Dagen i dag ligner måske dagen i går, men det er slet ikke sådan, det er. Du tænker andre tanker end i går, det støv, der faldt i går falder ikke igen i dag. Der er nuancer og forskelle.

Yang er, når dagen er på sit højeste: lyset er stærkest, og vi mærker, at dagen er godt i gang. Men selv på dagens højdepunkt er vi på vej videre mod eftermiddag og nogle mærker deres energi begynde at dykke lidt, trætheden melder sig og Yin overtager mere og mere. Ved midnat er natten allermest mørk, og selv i dette mørke begynder det lige så stille at lysne minut for minut.

 

Læs også: Hjælp til selvhjælp – den livsvigtige søvn

 

Årets skiftende balancer

Om vinteren er naturen mere Yin, for dagslyset varer ikke så længe. Vores natur er til, at vi er mere stille, og vi sover mere i den mørke tid.

Om sommeren er Yang dominerende, dagen er lang, og lyset er ekstra kraftigt. Og folk bliver mere aktive, udadvendte og energien stiger hos de fleste.

Det er slet ikke underligt, for vi lever med Yin/Yang balancen, hvad end vi ved det eller ej.

Vil du vide mere om din egen balance, så læs med på min blog, om at give dig selv mere yin-tid

Forrige artikelForkæl dig med en kur

Næste artikelDet klør, mor…