Hvordan får jeg gang i min menstruation?

Jeg er en pige på 22 år, der for nylig har fået konstateret PCOS og forhøjet insulinresistens. Jeg stoppede på p-piller i september 2016 og har ikke haft menstruation siden dette. Det førte til, at jeg fandt ud af, at jeg havde diagnosen PCO.

Nu spiser jeg efter KISSkost-principperne, med udfald en gang imellem, og tager inofolic hver morgen.

Jeg har stadig ikke fået min menstruation, og det bekymrer mig meget. Jeg fik at vide af lægen, at jeg kan vente helt til september, men hvis jeg ikke får den inden, må jeg starte på p-pillerne igen. Det er lang tid at gå uden menstruation, og jeg føler, at min krop er i ubalance.

Mit spørgsmål er nu, om der er andet, jeg kan gøre for at sætte menstruationerne igang? Jeg vil så vidt muligt gerne behandle dette her naturligt, men er også træt af at døje med uren hud, som bare er en af følgevirkningerne af PCO. Jeg er af den slanke type og er generelt ret aktiv, spiser sundt, lever dog med lidt uregelmæssige vaner.

Hvad kan man gøre for at nedtone bivirkningerne ved PCO? Er p-piller min sidste løsning og i så fald, hvilke p-piller skal jeg tage? Og er der noget naturmedicin, som ville have en gavnlig effekt?

Vh Josephine 

 


 

Det lyder, som om du er godt på vej med kosten. Med til en forbedring af insulinresistens hører også specifik træning og andre ret enkle ting. Målet er, at du får en normal cyklus, dvs. med ægløsninger og fertilitet. P-piller helbreder ikke PCO, og menstruationen, du får på p-piller, er ikke lig med ægløsninger og er ikke en løsning på PCO.

Der er flere ting du kan gøre for at præge dit hormonsystem i normal retning, så du gerne skulle ende med at få normal egen-cyklus. Jeg vil anbefale dig at kontakte en NHT-vejleder eller tilsvarende, der har specialiseret sig i hormonlidelser og behandling heraf. Der er også flere ernæringsterapeuter med erfaring i PCO. Tjek f.eks. også Nanna Stigels bog ”Bliv Gravid”. Meget i kroppen er ”modellerbart” – så fortsæt ad vejen med hormonspecifik kost, fibre, tilskud mm.

Mange venlige hilsner

Anna Iben Hollensberg, læge

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*