Hvordan får jeg kernerne ud af hyben?

Hej

Nu er de hyben, der stadig har overlevet heksejagten, ved at være fine og røde.

Jeg har ikke prøvet at spise dem før, men de er meget sunde, har jeg læst. Det lyder som om, de er lidt besværlige at rengøre – kernerne skal ud i alle opskrifter. Hvorfor?

Kan kernerne ikke spises med? Man kan jo købe hybenkerneolie og pulver. Så kan man ikke bare blende hele frugten, fx i en smoothie med appelsinjuice?

Venlig hilsen 

Den forvirrede 

 


 

Hej

Tak for mailen.

Hyben er super sunde, men du har ret i, at de kan være besværligt at pille kernerne ud.

Årsagen til kernerne pilles ud er, at der sidder små hår på kernerne, som kan give kløe. De små hår kaldes også kløpulver og kan give irriterende kløe, når det kommer i kontakt med huden.

De små kerner er derimod lidt hårde og store, hvorfor man gerne vil have dem fjernet, fx hvis man laver marmelade.

Der er flere smarte metoder til at fjerne kernerne, som du kan læse om her: Tricks til rensning af hyben

Dog findes der hybenpulver som indeholder kernerne, og derfor har jeg været i kontakt med NaturDrogeriet (som har et sådan pulver i sortiment) for at få svar på, om kerner og hår vil give ubehag, hvis vi spiser dem rå.

Det svar jeg har fået er, at du sagtens kan bruge de hele bær med kerner i din smoothie.

Når du blender vil hårene ødelægges og ikke give problemer. Dog kan det være en god ide at skære hybenbærret op, så du kan tjekke for orm.

Kernerne indeholder også mange sundhedsfremmende stoffer bla. antioxidanter som askorbinsyre og carotenoider samt sunde fedtsyrer.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*