Hvordan får jeg olie efter fjernelse af galdeblære?

Jeg har for 4 år siden fået fjernet min galdeblære. Jeg spiser lidt fisk (ikke røget fisk). Jeg har fået at vide af min kinesiolog, at jeg skal spise lidt olie om dagen, men det kan jeg bestemt ikke tåle, jeg får opstød.

Er det nødvendigt at spise olie (Udo Choice)? Eller er der andre måder, man kan indtage fede olier på? Jeg spiser avokado og banan en gang i mellem, men ikke frisk grøn salat, så jeg får jeg stærk diarré.

Med venlig hilsen

N

 


 

Efter fjernelse af galdeblæren, fordøjes fed mad – herunder olie (også den sunde slags) ikke altid så godt. Du skal ikke tage olie som tilskud, når det volder dig ubehag.

Derimod kan du sørge for at få mindre mængder fedt i din kost løbende over dagen, så du får små portioner til hvert måltid. Det kan være avokado, nødder, kerner, fisk m.m. Du kan også bruge lidt olie som dressing, hvis det går an.

Når du får sundt fedt indbygget i din kost i stedet for som rene olier, kommer fedtstofferne også sammen med fibre og protein, hvilket kan gøre dem lettere for dig at omsætte.

Du må derfor prøve dig frem for at se, hvor meget du kan tåle at spise.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

1 kommentar

 • Hanne siger:

  Pu har fået fjernet min galdeblære for 4 dage og …, dum som jeg er har jeg drukket 2 gl kraftig rødvin og – spist flæskesteg og flødesovs???
  Hu ha jeg fik det dårligt .. skræk og advarsel til alle dum …dummere … dummest ??

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *