Hvordan hjælper jeg min søster med depression?

Min lillesøster på 23 år har i et halvt år været sygemeldt med svær depression og følges af læge og et psykiatriteam. Hun får medicin, men det er som om, det bare ikke er nok.

Hun bliver ved med at ”sumpe rundt”. Hun er typen, der ikke har lyttet til egne følelser og har nærmest pakket dem væk og fortrængt dem i lang tid. Hun har altid været den stærke til at hjælpe andre og været smilende og glad på facaden.

Jeg vil så gerne hjælpe hende!

Har fået hende startet op hos en psykolog og foreslået hende mindfulness-øvelser og nogle kosttilskud.

Men hun er skeptisk overfor at tage dem sammen med den traditionelle medicin, da hun får Duloxetin, hvor der står, at man ikke må tage det sammen med perikon.

Hvad ville du give hende af kosttilskud ud over den faste medicin? Jeg føler mig meget alene.

Storesøsteren

 


 

Jeg synes ikke, du er alene med din søsters depression. Der er både læge og et psykiatriteam, hvor der sikkert også er en psykolog med, og du har fået endnu en psykolog med.

Det er fint, at læger og psykologer arbejder sammen, da medicin ikke er nok, men der er en risiko ved, at for mange er med i forløbet, da det kan gå ud over den enkeltes ansvar. Det er det gamle ord med, at for mange kokke fordærver maden.

Jeg er enig med dig i, at man skal søge at afdække årsagen til depressionen, og her kan medicinsk hypnose være en hjælp, hvis din søster mere eller mindre ubevidst har dækket over noget.

Jeg er også enig i, at din søster ikke skal tage perikon sammen med sin medicin, da det kan medføre betydelige bivirkninger.

Men jeg mener også, som du, at din søster gennem en sund kost og kosttilskud skal sikre sig, at kroppen og sindet får alle de næringsstoffer, hun har brug for.

Jeg kan anbefale dig at læse min bog ”Depressioner – Naturlig behandling” (biblioteket eller forlaget Hovedland).

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*