Hvordan kan jeg bedst bekæmpe herpes?

Jeg døjer desværre med jævnlige udbrud af herpes på huden (typisk udbrud i en 2-krones størrelse på højre balle). Jeg er ikke klar over, hvordan jeg har blevet smittet, og har tidligere fået taget en prøve her af hos lægen under et udbrud, hvor herpes (HSV2) er konstateret.

Udbruddet er nærmest byldelignende, meget generende, ømt og naturligvis hæmmende på enhver vis, både i velvære, sportslige sammenhænge og i samværet med andre, ikke mindst seksuelt. Jeg er frygtelig bange for at bringe smitten videre.

Jeg forebygger med Herpavir 5%, når jeg mærker de første prikkende fornemmelser, som indikerer et udbrud, og kan have held med at bremse det. Dog oplever jeg senest, at udbruddet flytter sig, og blusser op et andet sted på balden.

Mit spørgsmål er, om jeg udpiner virusset, eller ligefrem giver det kraft ved at lade et virus komme i fuldt udbrud? Og ikke mindst. om der er noget jeg kan gøre i forhold til evt. tilskud for at hjælpe kroppen til at bekæmpe virusset, og holde det nede/i ro?

Jeg har tidligere oplevet, at virusset kan sove i op til 6-7 måneder, for så at blusse op i form af et udbrud.

Jeg oplever en stigende tendens til aktive udbrud.

Jeg er ellers sund og rask, men er muligvis lidt presset/stresset på det personlige plan, idet jeg gennem længere tid har overvejelser om skilsmisse.

Om mig: Kvinde, 46 år. Daglig tilskud om morgenen – sammen med morgenmad – er 2 x fiskeolietabletter (ecolomega), 2 x magnesium (biosym 300mg – som forebyggelse for urolige ben) og et stort glas vand med 2 tsk. spise kiesel.

Jeg spiser sundt og varieret med meget fokus på grøntsager og fisk, og dyrker meget sport, typisk 6-7 dage om ugen (fordelt på yoga, løb, kajak og svømning) Højde 170, vægt 60-61 kg.

På forhånd tak for råd og vejlending.

Kærligst

En kvinde

 


 

Mange tak for dit gode spørgsmål. Og inspirerende livsstil.

Det er jo sådan, at herpesvirus gemmer sig inde i cellerne i makrofagerne og kan blusse op, hvis man er ekstra stresset eller ens immunforsvar er lidt nede.

Der findes flere typer af herpes. Uanset hvilken, er det immunforsvaret, der skal styrkes først og fremmest. Derfor gerne suppler det du allerede gør med en multivitamin morgen og aften og også mælkesyrerbakterier til tarmene, der bare er fundamentet for vores immunforsvar.

A. Vogel har Echinaforce, som er tinktur på den immunstyrkende plante Rød Solhat. Det kan man indtage, og det generelt styrker og balancerer immunforsvaret også.

Jeg kan anbefale at smøre udbrud med Oreganoolie fra Impex Trading pga. det høje indhold af carvacrol. Du kan smøre fire gange om dagen.

Yderligere kan man – og dette er jo ikke for evigt, men som kur, tage seks Urte-Pensil kapsler og seks Olivir kapsler 1-3 gange dagligt i forbindelse med måltider. Virkningen skal vise sig i løbet af 2-4 dage, og længden på kuren varierer fra person til person. Begge er fra NaturDrogeriet.

De andre ting, du gør – spiser og træner – lyder jo så godt, og du er selv bevidst om, hvor skoen evt. trykker mest mht. stress. Jeg behøver jo ikke at nævne, at det er vigtig at holde sig fra sukker i denne forbindelse. Og uanset vil det være godt at styrke immunforsvaret, så der er noget at stå imod med.

Jeg kan anbefale at kontakte Allergica, der fremstiller homøopatiske midler og få dem til at foreslå en behandler i dit område, fordi du oplever en stigende tendens til udbrud og måske ad denne vej blive styrket generelt, men homøopati er også rigtig godt til understøttelse ved stresstilstande og til at genskabe balance, omend det først og fremmest handler om livsstil. I perioder kan der jo være ekstra pres på livet. Jeg har oplevet mange få hjælp ad denne vej.

Pøj pøj med det hele,

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

6 kommentarer

 • Tove Knudsen siger:

  Min erfaring med at holde herpes på afstand er 3 Longo Vital hver eneste dag . Kender mange “herpes plagede” som har fået stor succes med Longo Vital.

 • Birgit Nielsen, DK-Kinesiolog siger:

  Jeg vil foreslå dig at finde en kinesiolog, som kan teste og afbalancere dig for Epstein-Barr virus. Det er en måde at få bugt med herpes, og det er muligt at bringe udbruddene til ophør.

 • Anonym Læser siger:

  Jeg har døjet med herpes udbrud rundt mund og næse siden jeg var barn. Først hjalp Longo Vital mig noget. Men det, der virkelig har gjort mig bedre, er fokus på aminosyren L-lysin. Når jeg spiser græskarkerner hver dag (som indeholder lysin), og tager Lysin i kapselform (købt i helsekosten) – op til 3 kapsler per dag, så slipper jeg for herpes udbrud lige meget hvor stresset jeg er. Den aminosyre der får herpes til at blusse op i min krop findes der meget af i mandler og cacao, så det holder jeg mig fra.

  • Katja siger:

   Jeg vil blot supplere ift L-lysin. Efter at have døjet med udbrud på mund, i næse og svælg i mange år opdagede jeg at chokolade og peanuts ofte fremkaldte et udbrud. Derudover kan jeg også få det i perioder hvor jeg træner meget, og derved også “stresser” kroppen. Jeg har ikke kunnet købe Lysin i alm helsekostbutikker og bestiller derfor over tysk hjemmeside. Det har holdt mig herpesfri i tre år nu.

 • Dorte siger:

  “Herpes – nej tak” af Dorte Juul Poulsen findes nok stadig på biblioteket

 • Jette siger:

  Aminosyren L-lysin 500 mg. 2 x dgl. måske mere ved tegn på udbrud.
  Nedbryder virus i modsætning til Arginin der styrker det. Findes også i madvarer, men det gør Arginin også bla. i chokolade og nødder. Blev anbefalet mig af hudlæge.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *