Hvordan kan jeg forebygge soleksem?

Jeg har før haft soleksem, men i år er hele kroppen angrebet af små knopper. Arme og hals er værst. Hvad skyldes det?

Jeg har bevidst undgået solen og især mellem 12.00 og 15.00, og jeg har smurt mig med Matas solcreme faktor 15 og 30 i ansigtet.

Hvordan kan jeg forbygge, så min hud kan klare solen?

Jeg bruger Aloe Vera Gel, når jeg kan komme til at smøre mig, det beroliger min hud. Jeg er fysisk aktiv og i midten af 40’erne.

Den solsky

 


 

Det er ofte en kombination af både sol og varme, der udløser soleksem, men netop på halsen skyldes det ofte, at man bruger hårbalsam og lader håret hænge og tørre. Emulgatoren i balsamen kan sammen med solen og varmen udløse eksem.

At du får ekstra i år kan skyldes mange ting. Ekstra varme i længere tid, men det kan også afhænge af leverens evne til at omsætte sol og varme. Og så kan det være en reaktion på de hud og hårplejeprodukter, du bruger samtidigt med sol og varme.

Generelt, hvis man har tendens til soleksem, skal man undlade solcremer med fedt og olie i. Altså gå efter de non greasy eller såkaldt oliefri solcremer. Der er mange gode og for at nævne nogle har bl.a. Green People og Dado Sens solprodukter til formålet.

Her gælder det også, at det ikke dur først at have smurt en bodylotion eller ansigtscreme eller olie under for så at komme den fedtfri solcreme udenpå – for så er man lige vidt.

Når man bruger hårbalsam er det derfor en god idé at sætte håret op med en klemme eller et bånd, så det ikke rører huden og halsen, mens det tørrer.

Indefra kan man styrke kroppen ved at tage dråberne Helioron fra Allergica, som hjælper leveren med at kunne omsætte solen, lyset og varmen og gerne samtidig indtage ekstra betacaroten. Den kombination har mange glæde af og så samtidig bruge en fedtfri solcreme.

Klogt af dig samtidigt ikke at stege i solen mellem kl. 12-15 og også aloe vera gel om aftenen.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

1 kommentar

  • Susanne Gottschalksen siger:

    Jeg er kommet igennem denne overordentlig solrige sommer uden at få soleksem, som jeg ellers plejer, ved at bruge Eucerin Sun sensitivity creme gel faktor 50, Sun allergy protection. Den er virkelig anbefalelsesværdig, desværre fås den ikke i detailhandelen i Danmark, men findes på nettet.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *