Hvordan kan jeg stoppe vedvarende kraftig menstruations-blødning?

Jeg er 46 år gammel, og har haft menstruation siden december. Jeg fik en udskrabning i januar, uden at det hjalp. Jeg har siden været hos lægen mange gange, og sidst fik jeg penicillin og noget mod kraftig blødning samt hormon et eller andet. Han vil først se mig igen her et halvt år efter.

Nogen gange har jeg ondt i underlivet, og når jeg bløder kraftigt, kan det ende med, at jeg bliver gennemblødt. Jeg er begyndt at bruge natbind.

Jeg bor i Grønland, og hjælpen er så lille her. Når man bestiller tid hos lægen, kan man vente i over en måned, hvis man ikke har feber!

Hvad kan jeg gøre for at stoppe min menstruation? Få fjernet livmoderen? Eller hvad?

Gertrud

 


 

I din alder er årsagen til din blødning ofte en ubalance i dine hormoner med mangel på gestagent hormon (progesteron), så det er nok det, som lægen har givet dig.

Penicillin har lægen sikkert givet dig på grund af mistanke om betændelse. Men progesteron skal have lidt tid til at virke, så det er nok derfor, at lægen har bedt dig vente et halvt års tid.

Jeg går ud fra, at lægen også har taget blodprøver for at vurdere din hormonbalance, og for at se om du har tabt meget blod ved at måle din blodprocent (hæmoglobin)?

Jernmangel kan også medføre kraftig blødning. Det kan være gavnligt at tage tilskud af C-vitamin og at støtte koagulationen af blodet ved at tage f.eks. 90 mikrogram K2-vitamin dagligt.

Det er meget sjældent, at det er nødvendigt at fjerne livmoderen.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*