Hvordan skærer vi bedst mælk ud af kosten?

Vi har to børn, som er meget plaget af mellemørebetændelse. En på 2,5 år, som har fået lagt dræn ind fem gange.

Vi gik til kiropraktor og skar mælk ud af kosten med et vældig godt resultat. Min datter på nu 12 måneder har nu også fået væske i mellemøret og gylper fortsat meget og er plaget af lidt eksem.

Jeg vil også droppe mælk til hende, men hvad skal jeg give i stedet for – både for at dække deres behov for kalk og anden næring, de har behov for (specielt den lille på 12 måneder)?

Jeg giver den ældste kalk-tabletter, men det er ikke altid nemt at få dem i hende, selvom de smager godt. Den mindste er i tillæg ganske lille og slank, så vi vil ikke tage vigtig næring fra hende.

Britt 

 


 

Hvor er det flot, som I har fået resultater med kiropraktik og kostændringer.

Det lyder helt relevant at tage en mælkefri periode for din yngste datter også. Både i forhold til ørerne, gylp og eksem. Men ja, det er samtidig vigtigt at sikre, at de er godt dækket ind med næringsstoffer.

Basis er selvfølgelig en god varieret kost med grøntsager, fuldkorn, lidt proteiner og sunde fedtstoffer.

Når man piller mælkeprodukterne ud, så skal man sikre kalk/magnesium på en anden måde. Og det er fint at give det som tilskud. Kalk skal altid gives sammen med magnesium og D-vitamin, for at få kalken optaget i kroppen og transporteret ind i knoglerne.

Du må gerne give hende tyggetabletter – de kan evt. knuses eller skæres i små stykker. Tjek at de indeholder både calcium og magnesium.

Men hvis det er lidt svært med tyggetabletter, kan du bruge koralkalk-pulver og smøre med magnesiumcreme om aftenen. Magnesium optages godt gennem huden.

Eller du kan bruge kapsler, der kan åbnes og drysses på mad. Det kan f.eks. være Nani Calcium.

Det vil også være en rigtig god ide at supplere med en god kvalitets-multivitamin-mineral. Den indeholder som regel også D-vitamin.

Og så må du meget gerne give masser af sunde fedtstoffer i maden. God kvalitetsfiskeolie samt koldpressede økologiske olier. Kokosolie er blandt andet super godt til børn. Det har positiv effekt på tarmsystemet.

For at optimere din datters fordøjelse og dermed også optag af næring i det hele taget, så vil jeg anbefale dig, at hun får et tilskud af mælkesyrebakterier. De gavnlige tarmbakterier styrker både immunsystemet, fordøjelsen, adfærd mm. De har også vist god effekt ved eksem.

De fås også som pulver, der bare kan drysses på maden og derfor er nemme at give. Det kan f.eks. være Udo’s Choise Infant Blend eller Wild Nutrition Multistrain.

God bedring.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*