Hvordan undgår jeg at belaste milten?

Hvad og hvordan, skal jeg spise for ikke at belaste milten?

A

 


 

Mange tak for dit spørgsmål. Milten er jo et lidt “sjovt” organ, fordi vi alle kender til, at man kan leve uden den.

Da den kinesiske fysiologi blev kortlagt var det forbudt at obducere. Hvis man skar i den døde krop, mente man, at sjælen ville flyve ud og risikere at blive til et spøgelse. Så derfor gættede man sig frem til, hvordan kroppen så ud indeni.

Man må sige, de gættede ret godt. Lige måske bortset fra milten, som de måske nok har forvekslet med bugspytkirtlen. I hvert fald kan vi se, at de tillagde milten funktioner a la meget af det, vi ved, bugspytkirtlen gør. Og i dag er vi mange, der ser de to organer som et, og forkorter det til MP, altså Milt/Pancreas.

MP står bl.a. for blodsukkerbalance.

I kinesisk kostlære er det, som svækker MP de “hårde hvidevarer”: sukker, mælkeprodukter, hvede.

Miltens energi svækkes af fugt, og derfor er fugtskabende fødeemner, som de hårde hvidevarer skadelige, men også svinekød, øl, peanuts, bananer m.m. – bare for at nævne dem, mange spiser meget af.

Desuden skaber det fugt i kroppen, hvis du spiser mange rå og kolde ting.

Dvs. en skål råkost med fordel kan erstattes af en skål suppe. Og at let tilberedte grøntsager som f.eks. wokretter er bedre end en grøn salat.

Mange hilsner

Catrine Marcussen, akupunktør

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*