Vores skribenter

Hvorfor bliver jeg ikke gravid?

En læser ønsker svar på, hvad der kan være årsag til hende og hendes mands infertilitet, da parret har et barn i forvejen.

Foto: Shutterstock
16. november 2022

Spørgsmål:

Min mand og jeg har et barn på 4 år og har nu forsøgt at få nummer to gennem 2 år. Der er bare intet sket.

Hvad kan min ubalance være? Og hvordan kan jeg behandle den?

Mvh C

Svar: 

Jeg bliver dig dog svar skyldig. Skal jeg finde ud af i hvilken retning, pilen peger mht ubalancer hos dig, så skal jeg have mange flere oplysninger.

Når man starter til behandling i min klinik, bruges den første halvdel af konsultationen første gang udelukkende på at finde frem til, hvilke ubalancer, der skal tages hånd om først. Så kan vi lægge en plan for, hvilke punkter, ændringer i kosttilskud/kost/livsstil, der skal til. Jeg gør meget ud af at komme hele vejen rundt om det menneske, der søger min hjælp (og også din mand, selvom han ikke er med), for i min verden kan der ikke gives standard behandlinger eller arbejdes ud fra protokoller alene.

Jeg forstår sagtens, at du undrer dig, når I kunne lave et barn tidligere. Men din krop er en anden nu. Alt fra energi, flow og vitamindepoter til stress, immunsystem og søvn… Intet er det samme.

Deepak Chopra siger, at man ikke kan bade i den samme flod to dage i træk. Alt vand vil i morgen være noget nyt. Og det er lidt det samme med din krop. Den er ikke den samme krop, sjæl, sind og ånd, som da du blev gravid for 5 år siden. Heller ikke dit liv ligner det, du havde dengang.

Jeg vil varmt anbefale dig at finde en, der kan hjælpe dig videre. Et besøg ved lægen er et godt sted at starte for at få lavet de mest almindelige undersøgelser. Du kan også sagtens starte akupunktur op samtidig, hvis det er noget, du har lyst til.

Du skal sikre dig, hvis du vælger akupunktur, at du finder en behandler, der ved noget om dette område.

Jeg kan fortælle dig, at der er lavet en omfattende undersøgelse af, hvor meget mere succes man har med fertilitetsbehandling, hvis man tilsætter akupunktur i et længere forløb: Fertilitetsbehandling alene giver en succesrate på 23%. Tilsætter du akupunktur igennem hele forløbet kommer raten op på 56%.

Min erfaring er, at man kan få den endnu højere op ved OGSÅ at kigge på hele dig og også din mand.

Skriv endelig igen hvis der er flere spørgsmål.

Kh Catrine

Forrige artikel5 enkle tips til at booste immunforsvaret

Næste artikelLad bare bladene ligge

Catrine Marcussen

Akupunktør og bevægelsespædagog
Skribent på Naturli siden 2008.