Hvorfor er der sukkerstoffer i probiotika?

Jeg forstår ikke , at midler der skulle give sund tarmflora indeholder sukkerstoffer som:

Multidophilus: maltodextrin

VSL 3: maltose

Symbioflor: fructo-oligosakkarider

Hvad gør sukkerstoffer, som de ovenstående af skader, hvilken nyttevirkning menes de at have? Er vi her ude i noget afhængighedsskabende?

Jeg havde det ikke godt, da jeg havde taget mit første brev med VSL3.

Jeg er ret sukkerfølsom og undgår så vidt muligt sukker. Men hvor er det svært, når det, der skulle hjælpe mig, lige præcis indeholder en slags sukker, hvor er vi henne?

Venlig hilsen K

 


 

Probiotika er et kosttilskud af gavnlige tarmbakterier, som skal styrke bakteriebalancen i fordøjelsen og dermed hele kroppens sundhed. Jeg kan godt forstå din undren over sukkerstoffer i probiotika, når nu vi ved, at sukker som udgangspunkt nærer de ”dårlige” tarmbakterier og ikke mindst svampe-arter som for eksempel candida.

Men der er nok alligevel en mening med galskaben. I nogle produkter, som f.eks. Symbioflor, er der tilsat fructo-oligosakkarider. Det er såkaldt præbiotika – det vil sige stoffer, der fungerer som føde for de probiotiske bakterier og dermed hjælper dem til at vokse og brede sig.

Præbiotika bliver som udgangspunkt ikke optaget i selve kroppen, men bliver transporteret ned til tarmen, hvor de som sagt er gavnlige for tarmbakterierne. Ifølge NDS er Maltodextrin også tilsat som præbiotika til deres produkter.

Mængderne af sukkerstoffer er under alle omstændigheder meget små i probiotika-tilskud. Så nej, der er slet ikke noget afhængighedsskabende i disse mængder.

Hvis man føler ubehag efter at have taget probiotika, kan det meget vel handle om noget andet end sukkerstofferne. Hvis der er en ubalance i bakterier i fordøjelsen – f.eks. med for mange bakterier i tyndtarmen, så kan et tilskud af probiotika resultere i ubehag. Her kan det være nødvendigt at fokusere på, om der måske bliver produceret for lidt mavesyre i mavesækken.

Der kan også være tale om fødevare-intolerancer, som giver ubalancer i fordøjelsen.

Hvis du oplever at være meget sukkerfølsom, kan det faktisk også hænge sammen med ovenstående.

Hvis man oplever, at kroppen alligevel reagerer på de små mængder sukkerstof, så er det selvfølgelig oplagt at finde et produkt helt uden. Det kan f.eks. være Udo´s Probiotics, som i stedet indeholder kartoffelstivelse.

Probiotika er et klogt kosttilskud at prioritere for de fleste mennesker, da vi i dag slet ikke får tilført de gavnlige bakterier til vores fordøjelse, som den egentlig har brug for.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*