Hvorfor kommer min candidasvamp igen?

Jeg står i den ulidelige situation, at candidasvamp bliver ved med at komme tilbage i mit underliv. Jeg prøver at leve efter en candidavenlig diæt, men jeg synes, det er svært at skelne mellem, hvad der er okay at købe og hvad ikke. Især i forhold til, hvor mange gram ”heraf sukkerarter”, som er i orden.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilke kosttilskud, der ville være gode at tage sammen med den rette kost?

Jeg har købt Probiotic Classic 10 og Garcin hvidløgspiller. Er de gode?

Er hvidløgspiller coatet på en måde, så de virker rigtigt i tarmen, og hvordan ved jeg, hvor meget jeg skal tage?

Jeg prøver at bekæmpe min kløe uden medicin.

En meget frustreret kvinde

 


 

For at hæmme overvæksten af candidasvampe i mave-tarmkanalen er det vigtigste overhovedet at lade være med at “fodre” dem med sukker, slik, hvidt mel og anden raffineret kost, inkl. sød frugt.

Vil man ikke lade være med det, er der ikke nogen varig behandling. Man kan kortvarigt hæmme candida med lægemidler mod svamp, men der kan være mange bivirkninger af dem, blandt andet fra leveren.

Start og fortsæt med at spise sundt, gerne med hjælp fra en ernæringsterapeut eller anden kostkyndig person. Det er også fint med probiotika i form af mælkesyrebakterier og hvidløgsmidler, der alle modvirker candida. Tag den højeste dosis, som er angivet på pakningen.

Jeg kan også anbefale olivenbladsekstrakt, der virker fremragende på både svamp og virus, styrker immunforsvaret og modvirker inflammation.

Når man behandler candida, skal man begynde med store doser, f.eks. 3 x 3 kapsler á 300 mg eller 2 x 3 kapsler á 500 mg i fire uger.

Når candidaen er nedkæmpet, kan man tage en lille dosis dagligt for at sikre sig, at den ikke blusser op igen. Der er ingen bivirkninger i selv store doser af olivenbladsekstrakt, men når mange candidasvampe dør under behandlingen, kan der komme en Herxheimer-reaktion, når kroppen afgifter sig.

Det kan vise sig ved symptomer som hovedpine, diarré, træthed og influenzalignende symptomer. Man kan så holde pause med olivenbladsekstrakten og begynde igen, når symptomerne forsvinder.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*