Hvorfor skal tang varmebehandles før indtagelse?

Jeg har læst, at tang skal varmebehandles til min. 75 grader. Hvorfor?

Og når det så bliver det – altså kogt, bagt o.s.v. – bliver så ikke alle vitaminer, mineraler, og hvad der ellers er af gode ting, ødelagt?

Jeg har tænkt på, om man kunne lave et udtræk, tinktur af tang, men ved ikke, om det kan lade sig gøre og ville jo så have lavet det direkte af den tørrede tang, men det kan man måske ikke – ved du noget om det?

Den tanginteresserede


 

Der er forskel på tangtyper og nogle typer af tang har brug for tilberedning, før de er gode at spise. Bruger du tørret tang, vil der typisk være brug for en eller anden form for forarbejdning (iblødsætning, ristning eller et opkog).

Lige som med andre fødevarer f.eks. frugt og grønt mister tang nogle af de sunde indholdsstoffer ved tilberedning, men der vil stadig være meget tilbage, fordi tang har et stort indhold af vitaminer og mineraler. Hvor meget der forsvinder afhænger af tilberednings-metoden og tilberedningstiden.

Flere tangtyper skal blot lægges i blød, inden de kan spises, og skal ikke opvarmes til 75 grader. Jeg har talt med firmaet Dansk Tang, og de oplyser, at det tidligere har stået på deres emballage, at tangen skal opvarmes til 75 grader. Det gør der ikke på de nye poser simpelthen, fordi det ikke er nødvendigt.

Jeg har ikke erfaring med at lave tinktur af tang, men det kan sikkert sagtens lade sig gøre. Jeg forestiller mig, at det laves i en alkoholopløsning lige som mange andre tinkturer.

Jeg ved, der laves homøopatiske produkter af tang, og jeg kan se på udenlandske hjemmesider, at der forhandles tinktur af tang. Firmaet Nordisk Tang laver øl, rom og snaps af tang, så derfor kan du eventuelt kontakte dem for yderligere hjælp til projektet.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

2 kommentarer

 • Anna siger:

  Jeg har kæmpet i flere år med hårtab. Prøvede alt. Hårtabet stoppede da jeg stoppede med at tage milde lægeordineret hormoner, som skulle forebygge knogleskørhed.
  Tilfældigt sammentræf ? Jeg ved det ikke…

 • Charlotte siger:

  Jeg tænker også i hormoner….men hvilke hormoner er der ubalance i?
  Jeg spiser kosttilskud -og meget af det. Det hjælper ikke….jeg har brugt silikone shampoo, i mange år….det må være hormonelt?

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *