Hvorfor suge tungen op i munden?

Jeg har et problem i munden – jeg suger tungen op i munden, og det føles tørt i munden, men halslægen og tandlægen siger, at det er ikke svamp eller dårlig slimhinde, og at der er nok spyt.

Ørelægen sagde, at jeg skulle prøve med Longovital i en måned, og så ville jeg få det bedre. Jeg kikkede på nettet, og der skriver du, at det kan være vitaminmangel. Jeg tager vitaminer og mineraler både morgen og aften.

Jeg er også lige blevet skannet for knogleskørhed, og da var den næsten nede i det røde felt, så lægen ville starte behandling med piller og sagde, at jeg kunne altid træne, hvis pillen ikke virker. Jeg sagde, at jeg hellere vil træne først, og så ty til pillen, hvis det ikke virker nok.

Jeg er rengøringsassistent i 37 timer, så jeg går stærkt ca. 8 km på arbejde og cykler 10 km fem dage om ugen. 

(Spørgsmålet er forkortet, red.)

Den søgende

 


 

Tak for mailen til Naturli. Problemet med tungen, tror jeg nok er en dårlig vane, men jeg kan se, at du må være i overgangsalderen, hvor hormonmangel må være medvirkende, og hvor både knogleskørhed, slidgigt og for lavt stofskifte er hyppigt forekommende. Så det er godt, at du tager gode kosttilskud. 

Du har et belastende arbejde, og er du overvægtig, bliver belastningen større. Du skal tale med din læge om baggrunden for din nedslidning og dine andre problemer, og eventuelt overveje et mindre belastende arbejde.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

1 kommentar

 • Anna siger:

  Hvis du er meget tør i munden, er du forhåbentlig testet for sukkersyge. Kender én hvor det var hovedsymptomet.
  Mvh

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *