Hvorfor vil mine fingre ikke rette sig ud?

Indenfor de sidste 3 måneder har jeg fået svært ved at rette fingre på min højre hånd ud, ligesom der er kommet en fortykkelse af knoglen midt på langfingeren. det smerter, når jeg forsøger at rette fingrene ud.

Det er lidt problematisk, idet mit job består af at skrive og taste på pc (har arbejdet 40 år med at skrive og skal holde fem endnu).

Jeg kan ikke holde på tandbørste, kuglepen o.lign. med mine fingre på højre hånd. Mon I har et godt råd?

Jeg sidder om aftenen og træner med en blød bold i hånden, men synes ikke rigtigt, det hjælper.

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh den fingerramte

 


 

Jeg tænker det kan være to ting, enten slidgigt eller ledbetændelse.

Mange af os har lidt buler på fingerleddene, når vi kommer op i årerne, men langt fra alle oplever, at det giver smerter eller ubehag i vores fingre. Det gør du, og derfor tænker jeg, at det nok er noget, du skal gøre noget ved nu.

Mine forslag til dig, som du nemt selv kan arbejde med, er, at starte dine dage med at drikke kartoffelvand. Det skyller syreophobninger ud af din krop, som meget vel kan være medvirkende til, at dine fingerled lider.

Hver aften skræller du en mellemstor, økologisk kartoffel, skærer den i tynde skiver og putter i et stort drikkeglas. Fyld vand på og lad det stå sådan til næste morgen, hvor du drikker vandet og smider kartoffelskiverne væk.

Ingefær er også godt for led, ligesom gurkemeje er det. Du kan enten lave en portion ”Golden milk” (find opskrift på f.eks. www.naturli.dk) eller købe gurkemeje som kosttilskud, det fås med ingefær og sort peber.

Dette er virkelig godt, hvis man har betændelse/inflammation i kroppen og sine fingre.

Endelig vil en overvægt af vegetarisk/vegansk mad gavne. Der får du masser af basisk mad og undgår det meste syre, i hvert fald hvis du også begrænser brødet.

Glem ikke essensielle olier – fiskeolie hvis du er til det – ellers f.eks. Udo’s Choise, som er lavet på planter alene.

Bedste hilsner

Catrine Marcussen, bevægelsespædagog og akupunktør

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*