Hvornår kan småbørn få tilskud?

Hej,

Apropos indlægget om manglende B12-vitamin grundet amning  kan man supplere med den nævnte vitaminblanding allerede fra 4 måneder?

Jeg tænker, at det er der, hvor de kan begynde at tilbydes fast kost, og det er også der niveauerne i modermælk falder.

Venlig hilsen M

 


 

Hej M

Som udgangspunkt så bliver et sundt og rask barn dækket ind med sunde næringsstoffer og gode bakterier via mors mælk, når det ammes.

Undtaget er D-vitamin, der skal gives som tilskud.

Mors mælk overfører næringsstoffer og gode bakterier fra sin egen krop til barnet.

Ammemælken er tilpasset barnets fordøjelse og krop.

Jeg anbefaler som udgangspunkt fuld amning frem til barnet er mindst 6 mdr og derefter gerne delvis amning så længe mor og barn har lyst.

Hvis barnet er meget nysgerrig kan det få ganske små smagsprøver at forskellig mad lidt tid før det er 6 mdr.

Fra dyreverdenen ved vi, at mælkeproduktionen bl.a. kan påvirkes af den kost man spiser. Indtag af f.eks. gavnlige tarmbakterier ser ud til at give en øget mælkeproduktion.

Hvis man oplever at barnet bliver mere sulten før 6 mdr´s alderen er det en god ide at sørge for selv at spise så næringsrigt som muligt, masser af gode fedtstoffer, blodsukkerstabilt mad og evt. tage tilskud af probiotika.

Studier har vist at de gode tarmbakterier går via ammemælken fra mor til baby.

I forhold til B12 vitamin så findes det i animalske produkter, og derudover så kan vi selv producere det i tarmsystemet, hvis vi har en sund bakterie-balance.

For at svare konkret på dit spørgsmål, så vil jeg ikke anbefale at give Kindervital til et barn på 4 måneder. Men i stedet optimere barnets sundhed via ammemælken fra mor og en sund bakteriebalance i tarmene.

De bedste æblehilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*