Nyheder

Hyben er helbredende

24. september 2009

Naturen har fantastiske egenskaber – ganske almindelige hyben kan faktisk slå betændelse ned og virke smertelindrende. Nu vil en forsker fra Københavns universitet finde ud af, hvad det er for nogle stoffer i hyben, der virker så fantastisk, skriver Videnskab.dk.

Tidligere studier har vist, at hybenpulver har en god effekt for slidgigtpatienter. Phd-studerende Lasse Saaby er i gang med at finde ud af, hvordan plantestofferne fra hyben virker med henblik på at udvikle et effektivt lægemiddel.
– Vi leder efter stoffer med såkaldt antiinflammatorisk – eller betændelseshæmmende – aktivitet, og forhåbentlig kan den viden, vi producerer, bidrage til udarbejdelsen af en slags skabelon for et effektivt lægemiddel, fortæller Lasse Saaby, som er ph.d.-studerende på Institut for Medicinalkemi, Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet til videnskab.dk.

Hybenpulver fås hos helsekostbutikker

Lasse Saaby har kigget på flere almindelige typer hybenpulver, som kan fås Helsekostbutikker, og har allerede fundet tre stoffer, som har en positiv effekt på immunforsvaret hos gigtpatienter. Stofferne virker ikke hver for sig, men sammen har de en virkning.
– Der er ikke tale om potent aktivitet, men hybenpulveret har helt sikkert effekt på en del af de menneskelige immunceller. Men gigt er mange ting – og sygdommen er kompleks med mange aktivitetsniveauer. De stoffer, jeg har identificeret, viser moderat effekt, men i et samspil med tidligere observeret aktivitet i plantestoffer fra hyben, virker de endnu mere effektivt. Det er givetvis kombinationen af de forskellige stoffer med forskellig aktivitet, der gør hele forskellen, vurderer Lasse Saaby.
De aktive stoffer i hyben er endnu ikke testet på mennesker eller dyr, så selvom Lasse Saaby har sporet hybens positive effekt i laboratoriet, er det stadig uvist hvordan effekten vil være på mennesker.
Oprettet: 30. september 2009

Forrige artikelSløve gravide risikerer for tidlig fødsel

Næste artikelVarme fødder forhindrer forkølelse

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.