Nyheder

Hygge i vinterferien: tænd bål i skoven

13. februar 2017

Selvom det er vinterkoldt, kan man sagtens tilbringe gode timer udenfor. Læs Friluftsrådets tips til, hvordan du får kvalitetstid i det fri herhjemme

En rar vinterferie behøver ikke involvere udenlandske skiferier eller rejser til andre destinationer. Friluftsrådet opfordrer til, at man ifører sig varmt tøj og drager ud i de skove, der er i Danmark.

Har kan man frit bruge en af de mange bålpladser.

– Et bål er altid et naturligt samlingspunkt, for det giver lys, varme og hygge. Der er hele tiden noget at tage sig til og noget at være fælles om. Flække brænde, forberede maden, holde øje. Og der er masser af tid til at snakke, udforske nærområdet eller snitte i en pind, siger Astrid Bjørg Mortensen, kommunikationschef i Friluftsrådet.

Du må tænde bål på bålpladser og lejrpladser, hvor ejeren har givet lov. Hvis skoven er privat, skal du altid spørge ejeren om lov, og de almindelige regler for at tænde bål skal altid overholdes.

Det må du i naturen om vinteren

  • I skove, der er offentligt ejede, må du gerne færdes uden for veje og stier til fods. Du må også være der om natten, og du må overnatte fx i en sovepose. Der er mange steder, du må tænde bål.
  • Du må gerne samle brænde, når ejeren har givet lov og bruge brænde som ligger i en brændebeholder ved bålpladsen.
  • I skove, der er ejet af private skovejere, må du gerne færdes i dagtimerne, det vil sige fra kl. 6.00 til solnedgang. Du må færdes til fods på veje og stier, og du må cykle, hvis vejen eller stien er egnet til cykling med en almindelig cykel.
  • Du må tænde bål og samle brænde, hvis du har fået lov af ejeren.
  • Du må kælke og løbe på ski på veje, stier og i skovbunden i offentligt ejede skove.
  • Du må også gerne skøjte og færdes på is i alle skove, med mindre andet fremgår af skilte.

Forrige artikel”Det gælder om at tage livet på sig – også med en alvorlig diagnose”

Næste artikelSådan tilbereder du ris uden kræftrisiko

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.