Nyheder

Ignorerer du disse fem tegn på dårlig blodcirkulation?

Foto: Adobe Stock
25. juni 2018

Sund, rask og i god form. Det er ubestridt et af de største ønsker i takt med, at vi bliver ældre. Hvad enten det er hvidløg, gymnastik, askese eller sport, så sværger vi alle til et eller andet, når det gælder om at forblive raske. Tit er det vores blodcirkulation, der spiller den afgørende rolle for vores sundhed.

Et godt blodomløb er noget af det mest centrale, når vi snakker sundhed og vitalitet. En normal gennemstrømning af blod i de store kropsarterier er nemlig et vigtigt fundament for en velfungerende og sund krop.

Desværre oplever 80 procent over 60 år at have et dårligt blodomløb. Det indebærer, at ilt, hormoner, vigtige næringsstoffer mm. ikke transporteres optimalt ud til kroppens forskellige vitale organer og væv. Hvis der ikke er plads nok til de store arterier, f.eks. på grund af åreforkalkning, vil der ikke komme blod nok til kroppens organer.

Ineffektiv blodgennemstrømning kan føre til hjerteanfald, blodpropper, åreknuder og slagtilfælde – derfor er det vigtigt, du er opmærksom på tegnene:

  1. Pletter på huden, et tegn på dårlig cirkulation

Pletter, farveændringer i huden, eller en tør hud er en afspejling af, at dit blod ikke flyder ordentligt.

  1. Hævede fødder

 Når din blodgennemstrømning er utilstrækkelig, bliver dine arme og ben det sidste til at modtage denne forsyning af iltrigt blod og næringsstoffer.

Hvis du ikke modtager den normale mængde blod, vil din krop forsøge at reducere denne ubalance ved væskeretention – bedre kendt som ødem. Fødderne svulmer op og ser forslåede ud, som når du er blevet ramt af noget hårdt.

  1. Hårtab og sprukne negle

Selvom mange overser det, så kan hårtab og sprukne negle betyde dårlig cirkulation. Det resulterer i tørt, spaltet hår, der begynder at falde af i klumper, samt negle, der kan føles brændende.

  1. Langsommere fordøjelse

Langsom, tung fordøjelse og luft i maven, sure opstød og sågar forstoppelse kan være symptom på dårligt blodomløb.

  1. Forkølelser, infektioner samt vira igen og igen

Et svagt og nedsat immunforsvar er forbundet med dårlig eller utilstrækkelig blodgennemstrømning. Når din blodgennemstrømning er langsom, stopper kroppen med at opdage og bekæmpe patogener, ligesom den plejer at gøre. Derfor bliver du muligvis hurtigere og lettere syg end andre mennesker.

At styre udenom kredsløbsforstyrrelser

Forebyggelse er altid vigtigt, men i dag findes der også flere hjælpemidler, der kan stimulere blodomløbet, f.eks. ved hjælp af pulserende elektriske impulser kombineret med et lavfrekvent magnetfelt. Disse to påvirkninger øger nemlig ionvandringen i blodets molekyler, hvilket tilfører blodcellerne energi og øger blodgennemstrømningen.

Elmedistraal-apparatet påvirker på denne måde blodkarrene direkte. Det går ind og forbedrer blodcirkulationen, der er forudsætningen for de fleste af kroppens funktioner. Også muskelspændinger, sportsskader, knoglebrud og heling af sår er områder, hvor Elmedistraal er effektivt og giver bedre velvære – generne er dog afgørende for, hvor modtagelig man er for den slags behandlinger.

Derudover er det selvfølgelig alfa og omega med daglig motion og gerne i frisk luft. Prøv også at indføre småting i hverdagen såsom at tage trappen i stedet for elevatoren og cyklen i stedet for bilen, når det er muligt. Andre gode motionsformer er vandring, svømning, cykling, langrend, tennis, dans, ridning og gymnastik.

I forhold til din kost, skal den være nærings- og fiberrig: Mange grønsager og fuldkornsprodukter, og kun meget lidt sukker og slik. Sørg for at få frisk frugt hver dag, fisk i stedet for kød to dage om ugen og fedtstoffer af god kvalitet. Hvis du lider af forhøjet blodtryk, så er det også en god idé at spare på saltet og i stedet bruge friske krydderurter og krydderier.

 

Kilde: https://bedrelivsstil.dk/7-ofte-ignorerede-tegn-paa-daarlig-blodcirkulation/

 

Forrige artikelAfstressning og skønhed går hånd i hånd

Næste artikelBare det er bæredygtigt …?