C-vitamin giver dig energi, beskytter dig mod sygdom og svaghed. Er du sikker på, du får tilstrækkeligt at de flygtige og vigtige næringsstof?
4 personer
Det skal du bruge:
• 500 g friske rosenkål
• 100 g kikærtemel
• 1 tsk garam masala
• 1 spsk sesamfrø til dejen + ca. 1 spsk til at drysse over kålene
• 1¼ dl vand
• ¼ tsk salt
• friskkværnet peber
Dip:
• 2 spsk lys tahin
• 2 tsk rød karrypasta
• ½ – ¾ dl vand
Sådan gør du:
Rør kikærtemel, krydderier, sesamfrø og vand sammen til en tyk dej og lad dejen trække, mens kålene rengøres. Skyl rosenkålen og fjern om nødvendigt de yderste blade. Skær det hårde af stokken af og kog kålene i letsaltet vand i 3-5 minutter.
Lad rosenkålene dryppe af i en si. Vend rosenkålene i dejen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. For at dække dem grundigt med dej, er det nødvendigt at dryppe ekstra dej over dem, når de står på bagepladen.
Drys kålene med sesamfrø og bag dem i 15-20 minutter på 200 grader.
Dip:
Rør alle ingredienserne til dippen sammen og server den til de indbagte rosenkål.