Indtagelse af K2-vitamin og Hjertemagnyl

Jeg vil gerne tage OsteoRemin Forte fra Biosym med K2-vitamin, da jeg har fået konstateret tegn på osteoporose. Ingen har kunnet svare mig på, om det er forsvarligt sammen med Hjertemagnyl.

Jeg har ikke haft blodpropper, men fik i 2006 en lille ballonudvidelse. Derfor Hjertemagnyl.

Venlige hilsner

 


 

K2-vitamin er ved hjertekarsygdom effektivt til at nedsætte risikoen for dannelse af blodpropper. Der er blandt andet i det berømte Rotterdam-studie set en halveret risiko for død af blodpropper. Matrix Gla Protein (MGP) er den stærkest kendte hæmmer af forkalkning i bløde væv og er afhængigt af K2-vitamin. Det beskytter især de elastiske fibre i blodkar mod forkalkning. Nedsættes elasticiteten i pulsårerne øges risikoen for blodtryksforhøjelse. K2-vitamin kan reducere allerede dannet forkalkning i pulsårerne. Det er også vist, at tilskud af E-vitamin i form af tocotrienol samt hvidløg kan det samme. Magnesium, som mange moderne mennesker mangler, giver problemer med optagelsen af calcium og er, som K2-vitamin, også nødvendigt for indbygningen af calcium i knoglerne og for, at det ikke havner i hjertet og pulsårerne. Det gælder også for D3-vitamin, som de fleste har for lidt af i blodet, især om vinteren.

Acetylsalicylsyre (fx Hjertemagnyl) virker først og fremmest hæmmende på sammenklistringen af blodplader, og derved dannelse af blodpropper. Det samme gælder hvidløg, ingefær, fiskeolie og E-vitamin, der kan være alternativer til acetylsalicylsyre, som en del ikke kan tåle på grund af tendens til dannelse af mavesår og tarmsår med blødninger, især ældre, og som nogle er allergiske over for. Der er mulighed for, at de nævnte naturlige midler kan forstærke virkningen af acetylsalicylsyren (Hjertemagnylen), så man må vælge det ene eller det andet for at undgå blødningstendens.

OsteoRemin Forte i en dagsdosis på 3 kapsler indeholder blandt andet 100 mikrogram K2-vitamin, og det kan du roligt tage sammen med din Hjertemagnyl. En undersøgelse på Gentofte Sygehus har vist, at man godt kan tage tilskud af K2-vitamin sammen med de kunstige forebyggende lægemidler warfarin m.fl. uden at øge risikoen for blødninger. Læs mere om K-vitaminer, osteoporose, åreforkalkning og blodfortynding på www.radiodoktoren.dk

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen

Speciallæge i almen medicin

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*