Infrarødt lys og psoriasis

Jeg har lige opdaget, at man kan få skønhedsbehandlinger med infrarødt lys, bl.a. Beauty Angel Lys.Er det det samme som at anvende de infrarøde bokse, der f.eks. står i svømmehaller og fitnesscentre? Er det okay at anvende, hvis man har psoriasis (både på huden og gigten)? Og er der er nogle restriktioner / noget man skal være opmærksom på?

Bedste hilsner fra den nysgerrige


 

Jeg blev selv nysgerrig på den egentlige forskel. Først og fremmest er der ingen restriktioner på brug af Beauty Angel. Lyset er helt ufarligt. De kosmetologer, jeg har talt med, er meget begejstrede i forhold til den effekt, det har. Ikke mindst fordi det styrker bindevævet, kollagen og elastin i huden. Man kan ikke sige, det er en psoriasis behandling – det var heller ikke det, du spurgte om – men flere med psoriasis er kommet med rigtig gode tilbagemeldinger efter behandlingerne. Så i hvert fald er der ingen restriktioner, du behøver at tænke over.

Der er mere information at hente også inde på Beauty Angels egen hjemmeside.

Det, der især adskiller Beauty Angel fra anden behandling med infrarødt lyst, er hvor på skalaen, lyset ligger. De infrarøde saunaer er designet til at gå mere ned og varme op i musklerne, så man også ad denne vej stimulerer en udrensning. Det betyder, at man oplever en højere varme. Med denne behandling vil der heller ikke være restriktioner for dit vedkommende, andet end at huske at drikke vand før og efter. At få skyllet affaldsstofferne af i et bad efterfølgende er også en god idé. Infrarød behandling frarådes ved graviditet, hemophiliacs, Lupus, ved brug af pacemaker eller ved kobberspiral som prævention.

Læge Carsten Vagn-Hansen taler virkelig positivt om infrarød stråling til psoriasis og psoriasisgigt. Der kommer en bedre blodgennemstrømning og via sveden en udrensning af skadelige stoffer. Varmen i sig selv er behagelig, og et bad bagefter stimulerer samtidig dit generelle velbefindende. Det er vigtigt ved begge behandlinger at drikke ekstra væske efterfølgende.

Carsten Vagn anbefaler i øvrigt at læse bogen af ernæringsterapeut Marianne Fjordgaard, der hedder “Psoriasis – Nej Tak”, hvis man ønsker mere inspiration til, hvad man selv kan gøre både i forhold til psoriasis og psoriasisgigt.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*