Nyheder

Ingefær mindsker kvalme ved kemobehandling

3. august 2009

Kræftpatienter, der har oplevet kvalme i forbindelse med kemobehandling, kan måske have gavn af at spise tabletter med ingefær, viser ny amerikansk undersøgelse.

Kræft for viderekomne
Læs mere her
Kræftmirakler
Læs mere her
Kræft – hvad er det?
Læs mere her

644 kræftpatienter – fortrinsvis kvinder med brystkræft – der alle havde oplevet at få kvalme i forbindelse med kemobehandling, var med i undersøgelsen, der blev fremlagt på en årlig international kongres arrangeret af sammenslutningen af amerikanske kræftlæger ASCO.

Patienterne blev ved lodtrækning delt op i fire grupper. En gruppe fik en daglig dosis med 0,5 milligram tørret ingefær, en gruppe fik 1 milligram, en gruppe fik 1,5 milligram og en gruppe fik placebo – altså tabletterne uden ingefær. Patienterne startede med at tage tabletterne tre dage før næste kemobehandling.

De skulle angive niveauet af deres kvalme på en skala fra 1 – 7, og de patienter, der fik ingefærpiller oplevede, at deres kvalme var væsentligt lavere, når de fik ingefær, end da de ikke gjorde. Den største effekt sås hos de patienter, der fik 0,5 og 1 milligram ingefær.

-Det er interessant, at der var en effekt ved den lave koncentration. Det betyder, at man måske kan have glæde af at bruge ingefær i sin kost op til og i den periode, man er i kemobehandling, siger bromatolog og ph.d., Christine Paludan-Müller fra Kræftens Bekæmpelses patientstøtteafdeling

Ingefærpillerne havde ingen effekt på opkastninger efter kemobehandlingen, men forskerne vurderer, at det skyldes, at der samtidig blev givet effektiv medicin mod opkastning (5-HT3 receptor antagonister) til patienter i alle fire grupper. Ifølge forskerne er det vigtigt, at ingefæren tages før kemobehandlingen starter – i en anden undersøgelse offentliggjort for nylig var der ingen effekt af ingefær mod kvalme, snarere tværtimod. Det kan skyldes, at ingefærtabletterne blev givet samtidig med kemobehandlingen og ikke på forhånd, som i den nye undersøgelse.

Undersøgelsen var støttet af det amerikanske National Cancer Instiute og blev fremlagt af ph.d. Julie L. Ryan fra University of Rochester Medical Center.

Husk at fortælle din læge, hvis du tager tabletter med ingefær

Ingefær virker blodfortyndende og derfor er det vigtigt, at din læge er orienteret, hvis du tager ingefærtabletter – f.eks. i forbindelse med operation.

Kilde: cancer.dk

(oprettet 4. august 2009)

Forrige artikelMorgenmad gør dig skoleklog

Næste artikelFrugt kan give vægttab