Ingefær og candidasvamp?

Jeg ved, at ingefær er godt for mange ting, vistnok godt som antiinflammatorisk stof, der kan dæmpe betændelse og smerter m.v. Jeg har en candidasvampe-mave, som jeg tager nogle natur/urte-tabletter imod, og der er altid ingefær i. Nu har svamp jo ikke noget med betændelse at gøre, men ville jeg ikke lige så godt kunne drikke noget hjemmelavet udtræk af ingefær? Hvad hjælper ingefær ellers for?

Håber, du ved noget om det.

Med venlig hilsen

Kirsten

 

 


Der er en god grund til, at ingefær er i det produkt, du bruger mod candidasvamp. Som du selv nævner, har ingefær effekt på betændelsestilstande, men det har også god indvirkning på fordøjelsen.

Ingefær har bakterie- og svampehæmmende egenskaber. Det mindsker tarmluft og fremmer de naturlige bevægelser i tarmen, så føden hurtigere passerer og forstoppelse undgås. Ingefær indeholder proteinnedbrydende enzymer, der hjælper til at fordøje protein bedre.

Ingefær kan ligeledes bruges til at mindske kvalme f.eks. ved transportsyge og kan bruges i forbindelse med forkølelse, influenza og lignende, da det virker varmende, desinficerende, sveddrivende, febernedsættende og mod slim i luftvejene.

Du vil sagtens kunne drikke hjemmelavet drik af ingefær eller bruge det frisk eller tørret i maden. Hvis man har brug for ingefær i større mængder, kan det være praktisk at tage det i kapsler, da det kan være svært at indtage tilstrækkeligt gennem kosten.

Kapsler har endvidere den fordel, at du ret præcist ved, hvor meget ingefær du indtager. Det kan være svært nøjagtigt at vide med frisk ingefær, da indholdet af aktive stoffer afhænger af dyrkningsforhold, friskhed mm.

Ingefær kan anvendes til generel sundhedsfremme og mod mange forskellige lidelser (også mange flere end jeg har nævnt her), så bliv endelige ved med at spise det.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

1 kommentar

 • Jon Ch. Henningsen siger:

  Uddybende og informativt svar, Trine!

  Glimrende!

  Jeg er opløftet af, at du nævner en faktor som dyrkningsforhold(økologi kontra konventionel), da det er særdeles vigtigt for forbrugere at fokusere på en vares oprindelsesland.

  Flere udenlandske laboratorier har, desværre, påvist et højt indhold af tungmetaller, over den tilladte grænse-værdi, selv i eksempelvis økologisk ingefær/andre urter fra Kina.

  Da jeg er øko-tilhænger, og da jeg forsøger at oplyse og påvirke mine klienter og omverden i retning af en så kemikalie-fri verden som muligt, ærgrer det mig meget, at økologiske produkter fra visse lande er kontamineret, hvilket i høj grad skyldes forurenede floder/anvendelse af toksiske substanser(tiltænkt eller ej).

  Der er heldigvis mange rene produkter på markedet, som er både GMO- og giftfri, og den ekstra lille indsats med at finde frem til de rene produkter giver heldigvis et stort sundheds-afkast(din lokale helse-butik er et godt udgangspunkt).

  Jeg har, som Trine også foreslår, anvendt økologisk ingefær i den daglige madlavning, men især som hovedbestanddel i min hjemmelavede ingefær øko-te(jeg tilsætter øko-citronsaft og øko-honning/i moderate mængder efter behov).

  Jeg har oplevet signifikante forbedringer i forhold til fordøjelses-systemets funktions-evne.

  Jeg har oplevet denne effekt i sammenhæng med en generel livsstils-omlægning, som jeg påbegyndte medio 2012, men som blev opgraderet til en omfattende livsstils-omlægning efter min cancer-diagnose i april 2013.

  Jeg ønsker ekspert-panelet og samtlige borgere en mindeværdig mandag!

  De venligste økologiske sundheds-hilsener –

  Jon Ch. Henningsen,
  JCH Ernæring & Træning

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *