Intolerance over for nedbrudte proteiner?

Jeg håber du kan give mig en afklaring på følgende:

Jeg skal på en astronautkost (Elemental 028), hvor proteinerne i pulveret er spaltet til aminosyrer. Man kan dermed ikke reagere allergisk på det, men hvad så med hensyn til intolerance. Kan man reagere intolerant på det?

Mit problem er nemlig ikke allergi, men en stærk mistanke om intolerance.

På forhånd tak for svar.


Med venlig hilsen

M

 


 

Mange tak for spørgsmålet.

En stor del af problemet med intolerance er en dårligt fungerende fordøjelse. Fordøjelsen skal nedbryde maden til så små partikler, at de kan optages via tarmslimhinden. Proteiner skal nedbrydes til aminosyrer for at kunne optages, men er tarmen utæt, kan ikke helt nedbrudte proteiner trænge gennem tarmslimhinden. Immunsystemet reagerer derfor og udløser en IgG eller IgM reaktion. IgG og IgM står for immunglobulin G og M. Immunglobuliner kaldes også antistoffer og indgår i kroppens forsvar mod fremmede stoffer.

Ud fra det du skriver, så er proteinerne allerede nedbrudt til aminosyrer i det produkt, du skal bruge. Derfor burde der ikke være problemer i forhold til at kunne reagere intolerant over for det.

Det er muligt at få lavet en ELISA-test for at finde frem til, hvilke fødevarer du reagerer intolerant overfor.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*