Liv

Remee: Jeg græd som pisket!

Foto: Lars H. Laursen
16. marts 2015

Sangskriveren og produceren Remee var tæt på at bryde sammen under den enorme mediebevågenhed ved den første udgave af tv-serien ”X Factor” for syv år siden. Hans redning blev kropsterapi-systemet Body-SDS, der siden har holdt ham fit for fight.

Det var ikke sjovt at være i den nu 40-årige Remee’s sko i de første måneder af 2008. For nok var han glad for den enorme succes, som tv-programmet ”X Factor” havde opnået, og hvor Remee optrådte som en af tre dommere. Men omvendt sled det store pres fra især medierne voldsomt på ham.

– DR’s presseafdeling var ikke gearet til at håndtere det gigantiske publikums- og mediepres, som programmerne afstedkom. De havde godt nok en psykolog tilknyttet, men det var ikke nok for mig. Som ugerne gik, kunne jeg mærke på min krop, at jeg havde brug for fysisk afspænding for ikke at bryde sammen, erindrer Remee.

Angsten for at gå ned med flaget lå som et åg på hans skuldre, men heldigvis fik han et godt råd fra en produktionsleder i DR. Hun havde hørt om det danske kropsterapifirma Body-SDS, som hun anbefalede Remee at prøve.

Produktionslederen ringede og fik en tid til Remee samme dag, og det blev både hans akutte redning samt starten på et langt behandlingsforløb.

Spændinger forløst

Remees første behandling foregik hos Bengt Valentino Andersen, der er en af grundlæggerne af Body-SDS. Det foregik noget anderledes og langt mere følelsesladet, end han selv havde regnet med.

– Jeg havde ikke ligget mere end 10 minutter på briksen, før tårerne strømmede ud af mine øjne, og jeg græd som pisket. Da behandlingen var slut, følte jeg mig som et helt nyt menneske, erindrer Remee og fortsætter:

– På en enkelt behandling forløste Bengt alle spændingerne fra ”X Factor” samt en stor del af den anspændthed, som jeg havde opbygget gennem 30 år.

Remee besluttede sig derfor for at fortsætte behandlingerne hos kropsterapeuten. I starten kom han to gange om måneden, og siden er han kommet efter behov, hvilket i dag vil sige cirka hver anden måned.

– Hver gang jeg kan mærke, at jeg har noget under opsejling, ringer jeg til Body-SDS og får en tid. Så bliver det taget i opløbet, så jeg ikke ender med at døje med større kropslige gener, fortæller Remee.

Ikke for tøsedrenge

Behandlingerne hjælper Remee både mentalt og kropsligt. Mentalt holder det hans stressniveau nede, og fysisk har han fået fikset diverse ting.

– Bengt fandt blandt andet ud af, at mit ene ben var tre cm længere end det andet, hvilket havde givet mig nogle problemer. Disse problemer kunne han hjælpe mig af med.

Behandlingen hos kropsterapeuten er dog ikke for tøsedrenge, har Remee måttet sande.

– Indimellem bliver der taget utrolig hårdt fat, og jeg har flere gange oplevet at ligge og skrige af smerte. Det kræver stor tillid til terapeuten at lade sig behandle på den måde, og netop denne tillid har jeg opbygget gennem årene.

Til gengæld for at få med grovfilen kan Remee i den grad mærke sig selv bedre efter en behandling.

– Hos Body-SDS kan de trykke på nogle punkter, der starter en proces inde i dig selv og får din krop til at arbejde bedre, siger Remee.

Derfor går han også indimellem til de særlige former for træning – cufei og pafei – som kropsterapi-firmaet tilbyder. Denne form for træning er udarbejdet blandt andet med henblik på at gøre kroppen bedre til at helbrede sig selv.

Anbefaler til andre

Udover selv at benytte det har Remee også anbefalet Body-SDS til en række venner og forretningsforbindelser. Det gælder blandt andet sangeren Basim samt dommerkollegerne i ”X Factor”, Thomas Blachman og Lina Rafn.

Remee har nogle venner i Sydfrankrig, som ikke var helt på toppen fysisk. Han anbefalede dem at prøve en Body-SDS-behandling, men de afslog, da de med egne ord ”havde prøvet alle behandlere i verden”.

– Jeg insisterede dog, og de endte med at hente Bengt ind fra Danmark. Efterfølgende måtte de give mig ret, idet de havde fået det meget bedre, fortæller Remee.

Han benytter jævnligt Body-SDS som behandlingsform til nogle af de musikartister, som han har med at gøre i sit daglige arbejde. Her har han flere gange spærret øjnene gevaldigt op undervejs.

– Jeg har oplevet ting, som jeg ikke havde troet på, hvis jeg ikke havde set det med mine egne øjne. Det gælder både fysisk og mentalt.

Som eksempel nævner han en ung sangerinde, der var for hæs til at kunne synge.

– Jeg tog hende med op til Bengt, som talte med hende i fem minutter. Han rørte ikke ved hende, men bagefter var hun ikke længere hæs. Så alene ved talens brug formåede han at fjerne de spændinger, som fik hendes stemme til at gøre knuder.

Remee er ikke i tvivl om, at Body-SDS kan udrette noget, som træning og terapi i sig selv ikke kan klare. Han ved ikke helt hvordan, men er lykkelig for selv at gøre brug af det.

Fokus på hele kroppen

Trods det engelske navn er Body Self Developments System (Body-SDS) et pæredansk behandlingskoncept, som er udviklet af kropsterapeuterne Ole Kåre Føli og Bengt Valentino Andersen, der er far og søn. Egentlig går historien dog yderligere en generation tilbage, idet fundamentet til behandlingsformen blev lagt tilbage i 1940’erne af Erland Hartung – Oles far og Bengts farfar.

Behandlingen bygger på forskellige massage- og åndedrætsteknikker garneret med specielle aku- og zonetryk.

Body-SDS adskiller sig fra andre behandlingskoncepter ved den konsekvente fokusering på hele kroppen. Således nøjes terapeuterne aldrig med at behandle den kropsdel, hvor patienterne har problemer. Det skyldes, at en ubalance ofte forårsager smerter et helt andet sted i kroppen.

Samtidig er terapeuterne meget opmærksomme på, hvorvidt fysiske skavanker har rødder i stress, overbelastning eller psykiske spændinger. Deciderede psykiske blokeringer behandles blandt andet med samtaleterapi og vejrtrækningsøvelser.

Teamet hos Body-SDS har gode erfaringer med at behandle en lang række lidelser som bl.a. gigt, kold skulder, hold i ryggen, kroniske infektioner, eksem, allergi, astma samt angstneuroser og depressioner.

Body-SDS har et stort behandlingscenter i Parken i København, og derudover tilbyder Body-SDS-uddannede terapeuter behandling en række steder rundt omkring i landet. Læs mere på www.body-sds.dk.

 

Forrige artikelWrap med kylling, tranebær og mandler

Næste artikelStabilt blodsukker forebygger diabetes

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.