Jeg hader mine deller

Jeg er nok det, man ville kalde en rund pige. Ikke fed, men ifølge mit BMI ligger jeg lige lidt over normalen. Det er jeg bekymret over.

Efter jeg gik i overgangsalder, da jeg blev 50, har jeg slet ikke kunnet slanke mig. Jeg er nu 55.

Jeg begynder faktisk at hade mine deller, mit bildæk rundt om maven, og jeg synes, det er pinligt, at jeg ikke bare kan overleve en måned på Nupo. Men det gør mig så deprimeret ikke at spise. Jeg elsker god mad. Min mand og jeg har flere venner, vi spiser med, og det vil jeg ikke undvære.

Kan akupunktur være med til at hjælpe mig af med fedtet?

Hilsen Lise


 

Man kan godt hjælpe kroppen med akupunktur, hvis man mangler en god kropsbalance.

I kinesisk medicin siger man, at som årerne går, bliver milten mere og mere træt, og derfor omsætter vi ikke kalorier på samme måde, som da vi var unge. Graviditeter, fødsler og amning tager også mange kræfter fra milten og får dermed kg til at klæbe til kroppen.

Så akupunktur kan styrke miltens energi, skabe bedre flow, så du ikke holder på væske og fedt, hjælpe mavesækken til at trække sig sammen og blive hurtigere mæt osv. Men det kræver jo, at du selv gør dit. Ingen kan rejse sig fra briksen og styre direkte mod fastfood restauranten og forvente at tabe sig.

Der er jo også mange af os, der netop elsker mad, hygger os med venner og vin osv. Og derfor godt ved, at dellerne er pga manglende træning og/eller for meget indenbords.

Men altså, BMI er et forældet redskab. Jeg ville ikke tillægge det nogen betydning. Man kan nemlig sagtens være mega usund og have et perfekt BMI. Og omvendt.

Se hellere på din krop . Har du meget mavefedt og et taljemål over 80 cm, skal du måske nok lægge noget af din livsstil om. Spise anderledes og røre dig mere, lave styrketræning, så bildækket kan strammes op.

Ikke at spise eller gå på Nupo er da den direkte vej til sort humør, så drop den plan.

Jeg vil i øvrigt varmt anbefale dig at få fingrene i Anne Hjernøes to bøger ”Stærk, let og mæt”

Ud over nogle virkelig lækre opskrifter har Anne Hjernøe en rigtig fin og fornuftig vinkel på livsnydelse uden for mange kilo, og hun gør det på en selvkærlig måde. Det sidste synes jeg, er særdeles vigtigt.

Det kan mange kvinder lære en masse af.

Kærlig hilsen, Catrine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*