Få opskriften på hjemmelavet jordbærislagkage med nøddebund. Opskriften er fra bogen ”Kræs – førstehjælp til familier med kræsne børn” af Lone Spliid
Du skal bruge:
Bund
Jordbæris
Pynt
Hakket mørk chokolade, halverede jordbær og spiselige blomster, fx morgenfrue og hjulkrone – hvis det er sæson.
Sådan gør du:
Nøddebunden
Kom mandler og hasselnødder i en foodprocessor, og blend dem til groft mel. Pisk ægge-hviderne let stive med en elpisker. Tilsæt rørsukkeret under fortsat piskning, pisk til massen har en god, sej marengskonsistens. Vend de stiftpiskede æggehvider sammen med det groftmalede mandel-hasselnøddemel, appelsinskal og kanel.
Kom bagepapir i en springform, smør det med lidt smør og drys med sukker. Fyld nøddemassen i, og smør det ud til kanten.
Bag nøddebunden i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til den er gennembagt, og afkøl den. Tag nøddebunden ud af springformen og fjern forsigtigt bagepapiret. Smid papiret væk og læg bunden tilbage i formen.
Jordbærisen
Kom jordbærrene i en gryde sammen med rørsukkeret, bring det op til kogepunktet, og kog i 2-3 minutter. Blend bærrene til en grov puré, og afkøl den.
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og flormelis sammen med en elpisker, til det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til skum.
Bland jordbærpuréen med de piskede æggeblommer, og vend til sidst flødeskummet forsigtigt heri med en dejskraber. Hæld jordbæriscremen oven på nøddebunden, og sæt formen i fryseren i 3-4 timer.
Tag desserten ud af fryseren 15-20 minutter før servering. Pynt islagkagen med hakket mørk chokolade, halverede jordbær og evt. spiselige blomster.