4-6 personer
15 blade palmekål
200 g rødkål eller lilla spidskål
3 friske figner
½ granatæble
75 g spirer af delikatesse-linser eller de puy-linser
1 ½ tsk sennep
2 tsk ahornsirup eller anden god sirup
1 ½ spsk saft fra granatæblet
1 stor gulerod
1 bundt persille
½ tsk salt
friskkværnet peber
50 g valnødder (andre nødder eller mandler kan også bruges)
Skyl palmekålen og fjern den kraftige stængel i midten. Slyng kålen tør i en salatslynge eller dup den tør med et rent viskestykke. Hak palmekål og rødkål meget fint og kom det i en skål sammen med spirer. Skræl guleroden og skær den i små tern. Bræk valnødderne i grove stykker. Skyl persillen og dup den tør, inden den hakkes groft. Skær granatæblet midt over og bank kernerne ud ved at komme en pose om det halve granatæble og banke på skallen med en grydeske. Herved falder kernerne ned i posen og det sprøjter ikke med saft rundt i køkkenet. Hæld 1 ½ af saften i en skål og bland kernerne sammen med den hakkede kål. Pisk granatæblesaft, sirup, salt, peber og sennep sammen til en dressing. Vend til sidst dressingen i salaten og pynt med friske figner skåret i både.