Nyheder

Kålsymfoni med sennepsdressing

16. december 2016

En skøn blanding af kål i flere farver og masser af forskellige vitaminer.

Til 4 personer

Du skal bruge:

  • ½ lilla spidskål eller ½ lille rødkål
  • ½ grønt spidskål
  • 2 håndfulde grønkål
  • 2 gulerødder
  • 1 lille bdt koriander
  • friskkværnet peber
  • evt. sumak – et mellemøstligt krydderi (fra sumakbærret) med en let syrlig smag.
  • Dressing
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 tsk rørsukker
  • havsalt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Snit spidskål og evt. rødkål så fint som muligt, og kom det i en skål. Skyl og tør grønkålen og skær den i mindre stykker. Skræl gulerødderne og snit dem i så tynde strimler som muligt. Kom kål og gulerødder i en rummelig skål.

Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend den godt rundt i kålsalaten.

Skyl og tør koriander. Hak det og kom det over salaten og tilsæt til sidst friskkværnet peber og sumak.

 

Forrige artikelBælgfrugter mætter bedre end kød

Næste artikelFænomenale fibre