Opskrifter

Kæmperejer på spyd, dip, rissalat og tørret ananas

25. september 2009

Lækkerier til madpakken – kernesundt og asiatisk inspireret

Marinerede kæmperejer
10 optøede kæmpe rejer (eller hvor mange du skal bruge)
4 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg
1 spsk. ingefær i små tern
1 håndfuld persille eller koriander
½ frisk, rød chili i skiver (kan udelades)
1 spsk. sød juice uden tilsat sukke
1 spsk. limesaft
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Kokosolie uden smag og duft til stegning
Bland alle ingredienserne.
Pil rejerne, men lad skallen sidde på det yderste af halen.
Vend rejerne i marinaden, stil på køl og lad rejerne trække i minimum 1 time, mens du vender rundt i dem en gang imellem.
Varm så wok’en eller stegepanden op med kokosolie, og steg rejerne, til de er fine lyserøde/hvide – ca. 2 minutter.
Salat med brune ris
2 dl kogte, brune ris (prøv også quinoa, grønne linser eller bønner)
1 spsk. finthakkede forårsløg
1 tomat
2 spsk. grønne ærter
1 spsk. friskhakket dild
1 tsk. citronsaft
1 tsk. olivenolie
Lidt urtesalt
Bland ingredienserne og smag til med urtesalt.
Tilsæt eventuelt nødder.
Dip
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. finthakket forårløg
1 tsk. limesaft
Lidt dild
Salt og peber
Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber.
Semi-tørret frugt
Moden frugt af hvilken som helst slags, hvis økologisk, gerne med skræl.
Skær frugten i tynde skiver, og tør den i ovnen ved 80 grader i 2-3 timer.
Fra webkogebogen: Kernesunde Madpakker udgivet af den Kernesunde Familie-Sådan.

Forrige artikelJoan Ørting: Tag teten piger!

Næste artikelLammefrikadeller med appelsinsalat, tzatziki og ristet fugleguf