Family Food fra Renée Voltaire – for børn kan sagtens spise sundt under de rette forhold.
4 portioner
• 600 g hakket kalkunkød (vegetar-tacos = brune ris)
• 2 tomater, hakkede
• 1 lille løg, hakket
• 1 spsk. grøntsagsbouillon (Lantbuljong)
• 1 spsk. kokosolie (Raw Kokosolja) til stegning
• salatblade
• hakket løg
• tomat- og mangotern
• 1 tsk. spidskommen og paprika
• ½ tsk. chili og cayennepeber
Steg tomater og løg i kokosolie. Tilsæt hakket kalkun, bouillon og tacokrydderier, og brun til farsen er klar. Server i tacoskaller med salatblade, løg, tomat- og mangotern og avocadomos. Drys med pinjekerner.
1 lille skål
• 2 avocadoer
• saft af 1 lime
• 1 lille fed hvidløg
• ¼ rød chili, uden kerner
• 1 bundt koriander
• salt og peber
Blend alle ingredienser til en cremet mos.
Garanteret umagen værd! ca. 10 tacoskaller
• 2 dl gule hørfrø (eller brune hørfrø)
• 2 dl soltørrede tomater
• 1 dl græskarkerner
• 1 spsk. grønsagsbouillon (Lantbuljong)
• 1 nip spidskommen
• 2 dl vand
• 1 tsk. salt
Blend alle ingredienser godt til en dej. Smør ud til tynde, runde kager på plader med voksbehandlet bagepapir (Teflex), og tør i tørreovnen ved 45° (ca. 24 timer) eller i almindelig ovn, 50° (ca. 3,5 time). Når skallerne begynder at blive seje, kan man bøje dem f.eks. om et krydderiglas, så de formes til tacoskaller.
Fredags-fun! Børnene vil have tacos. De godkender selv fyldet, og jeg bliver forbavset over de mængder tomat, majs og salatstrimler, de får spist. Hjemmelavet guacamole gør hele forskellen, og jeg forbereder mig altid nogle dage før ved at lave mine egne tacoskaller (dobbelt portion, som rækker til næste taco-attack).
Fra bogen “Salig blanding” af Renée Voltaire.